La inversió estrangera en el sector immobiliari va deixar de ser predominant el 2021

www.andorradifusio.ad

El 2021 i el 2022, la inversió estrangera directa es va dirigir, sobretot, a empreses de serveis i no al sector immobiliari. Pel que fa a aquest darrer àmbit, en els dos últims anys la majoria de les despeses es van fer des de societats radicades al Principat, no de fora.

El secretari d'Estat de Diversificació Econòmica, Marc Galabert, ha explicat que "el 2021 és el primer any en què la inversió estrangera directa en serveis és el primer epígraf, per pes, dins tota la inversió estrangera". A més, ha afegit que aquesta tendència "s'està revertint cap a una inversió més productiva que immobiliària".

Galabert ha destacat que la balança de pagaments, la diferència entre les transaccions amb la resta del món per als residents d'un país i la de la gent de l'exterior amb la d'Andorra, és positiva. Però hi ha sectors que, darrerament, han patit. Així ho ha constatat el mateix Galabert. "Els fluxos financers que tenim d'Andorra a fora, per exemple els fons d'inversió que tenim a fora, el 2022 han tingut una rendibilitat molt escassa". Això s'explica per les afectacions de la conjuntura internacional com ara la guerra d'Ucraïna o l'augment del tipus d'interès.

Amb tot, ha indicat que és difícil de fer prediccions sobre com anirà el 2023.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

Coneix el dispositiu mèdic per a les finals de la Copa del Món d'esquí alpí La Covid-19 va fer minvar les vendes un 11%