Jaume Bartumeu va traslladar fa mesos al cap de Govern que, al seu parer, l'acord d'associació és un acord mixt. És a dir, que ha de ser ratificat pels 27 estats membres, a més de per la Comissió Europea, perquè afecta les legislacions de cada país. Sigui quan sigui el referèndum, creu que s'ha de seguir treballant per fomentar el 'sí' i evitar les conseqüències que no s'arribi a materialitzar.
L'ex cap de Govern i observador del procés de negociació amb la UE per a l'acord d'associació, Jaume Bartumeu, insta a deixar ben clares les conseqüències que implicaria un 'no' a l'acord amb Brussel·les.
"Nosaltres som un país petit i, igual que Europa per nosaltres econòmicament és essencial, Andorra per la Unió Europea, i fins i tot per l'economia espanyola i francesa, no ho és. I si no tenim entesa aquesta premissa, tota l'estratègia política que vulguem articular serà una comèdia. Si no es pot tornar a obrir una negociació, Andorra entrarà en una regressió preocupant."
Jaume Bartumeu, observador i membre del pacte d'Estat
Pel que fa al sector de la construcció, confia que l'acord amb la UE no els afectarà. De tota manera, ha encarregat a un equip d'advocats que en faci una anàlisi.
"Som un mercat que ja tenim empreses europees importants aquí instal·lades. Això no ens canviarà. Nosaltres anar a treballar abaix sí que podem però al final som un puntet ja que abaix tots són molt grans. Però també això d'aquí ho hem posat a un equip d'advocats que analitzi el que significa per al sector."
Miquel Àngel Armengol, president ACODA
Informa: Pere Moliné - Pilar Candel
Comparteix: