La primera Trobada de joves emprenedors ensenyarà a gestionar els fracassos

www.andorradifusio.ad

Dimecres vinent tindrà lloc a la sala d´actes de la Llacuna la primera Trobada de joves emprenedors d´Andorra la Vella. La iniciativa, organitzada pel departament de joventut del Comú, és la cotinuïtat del programa Capital, encetat el 2009, que té com a objectiu ajudar i assessorar els joves que volen crear el seu negoci.

En una societat altament competitiva i en plena crisi econòmica, encetar un nou projecte comporta riscos afegits. Des del 2009, el programa Capital acompanya, assessora i subvenciona els projectes dels joves de la parròquia, entre 18 i 35 anys.

Seguint aquesta línia, dimecres es fa la primera Trobada de joves emprenedors. La jornada s´iniciarà amb una coferència de Núria Prenafeta, coordinadora de la jornada i consultora de desenvolupament de talent. Després diversos joves emprenedors parlaran de les seves experiències, algunes exitoses i d'altres, no tant. Prenafeta ha explicat que una part important es focalitzarà en "què fer si el teu negoci no funciona i com gestionar el fracàs", un aspecte "que no ens ensenyen mai perquè sempre ens expliquen què hem de fer perquè els negocis vagin bé". "Però si la majoria han tancat després de cinc anys, com podem fer que aquest fracàs sigui temporal?", planteja la coordinadora com una de les qüestions principals de la trobada.

La jornada s´iniciarà a les 19h amb activitats ineractives i intercanvi d'experiències entre els assistents. Des del 2009 el departament ha atorgat 50.000 euros a 130 suvencions per a nous projectes, en àmbits diversos com ara comerç, restauració o assessorament.

Una part dels ajuts consisteix en l'exempció per als nous negocis del pagament de les taxes comunals el primer any, mentre que el segon hi han de fer front només al 50%. En aquest període, disset de les noves empreses han tancat.

Informa:Joan A. Sarmiento Imatge: Josep M. Garcia

Comparteix:

Les dates clau per a la declaració de l'IRPF Les escoles lideren un pla pilot pedagògic per reduir el consum d'energia als grans edificis públics