L´Andreu Boix, l´oficial de la policia andorrana fruit de la imaginació d´Albert Villaró, torna a fer-se càrrec d´un nou cas. A "La Bíblia andorrana" l´inspector s´enfronta a un crim que posa al descobert una trama d´espionatge entre Espanya i Catalunya en territori andorrà. La novel·la va guanyar el premi Prudenci Bertrana i es podrà trobar a les llibreries a partir de divendres.
L´inspector Andreu Boix compleix 10 anys en plena forma i en aquest temps ha canviat. Ara, en aquesta nova entrega, és un personatge més madur. És inevitable que el pas del temps hagi aportat seny a un home, que com el mateix escriptor reconeix, difereix d´aquell que ens va sorprendre en la seva primera aparició. Segons Villaró "el Boix del 2005 és un personatge molt insegur, amb molts problemes que més o menys va superant a la segona novel·la, on n'encara d'altres, va creixent".
Com manen els cànons de la ficció, qualsevol similitud amb personatges reals és pura coincidència… o no. De vegades el subconscient pot jugar el seu paper en la construcció dels personatges. Tot i això, Villaró assegura que en la creació de "La Bíblia andorrana" aquest factor no ha influït. "Una cosa són les vivències, que poden ser transformades, utilitzades o reciclades, i l'altra és la construcció de personatges", explica afegint que "el que passa és que en un lloc com a Andorra és probablement inevitable escapar a l'arquetip"
El nou cas de l´inspector Boix serà divendres a les llibreries i segons deixa entreveure el mateix escriptor podria no ser l´últim. Un llibre, un estil que Villaró es resisteix a encaixar en algun gènere concret. La nova entrega de l'incisiu policia andorrà li va proporcionar un nou premi, el Prudenci Bertrana. És el quart que rep ja que anteriorment havia aconseguit el Néstor Lujan, el Carlemany i el Josep Pla.
Informa: Joan A. Sarmiento Imatge: Josep M. Garcia
Comparteix: