Demòcrates, PS i Andorra Endavant creuen que la cap de l'Agència de Protecció de Dades hauria de dimitir per les polèmiques al capdavant de l'organisme. En tot cas, hi ha consens al Consell General perquè la llei de reforma de l'organisme estigui redactada al juny i aprovada al més aviat possible. Aquesta preveu el cessament de la cap de l'agència.
El president del grup parlamentari demòcrata ha assegurat que si estigués en la situació de Punjabi dimitiria. PS i Andorra Endavant hi coincideixen. El conseller general socialdemòcrata, Pere Baró, opina que la cap de l'APDA "ha de fer un pas al costat. Nosaltres creiem que ha de dimitir. Què ho farà? Tinc els meus dubtes".
PS i Carine Montaner han recordat que el 2021 van votar en contra del seu nomenament al Consell General. La presidenta del grup parlamentari d'Andorra Endavant destaca que "el currículum no era adient a la plaça. No havia liderat mai un equip i després que estava a la llista electoral de Liberals d'Andorra. I, per tant, vam alerta del risc d'amiguisme".
Concòrdia ha afirmat que és Punjabi qui ha de valorar si dimiteix i que el que és urgent és promoure, per consens, la modificació de la llei de l'agència. Això permetria, si es decidís, el cessament de Punjabi.
"És urgent acabar el redactat de l'agència de protecció de dades. Ës una agència que pateix moltes disfuncions i aquestes s'han d'adreçar de forma urgent i és la prioritat del nostre grup polític i també de la comissió parlamentària. I esperem en aquest sentit que no haguéssim d'esperar al mes de setembre per disposar de la nova llei."
Cerni Escalé, president del grup parlamentari de Concòrdia
El Consell General va aturar l'increment salarial dels càrrecs de responsabilitat de l'APDA, el que va generar que la cap de l'agència declarés que portaria la decisió a organismes europeus i critiqués les "ingerències".
Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa
Comparteix: