Aquest agost es podran trobar safates de Carn d'Andorra a supermercats i altres punts de venda, un projecte que vol valorar la carn del país, ja sigui de vedella, xai o poltre. Actualment s'estan fent les proves de conservació i es preveu que al llarg de l'any s'introdueixin quaranta referències amb un embolcall únic i sostenible.
La màquina d'envasat que s'ha instal·lat a l'escorxador nacional està programada per segellar 900 safates a l'hora. Ara es fan les proves perquè en unes setmanes es pugui començar la distribució en supermercats i punts de venda on al llarg de l'any es preveu introduir unes quaranta referències.
Una part important de l'envasat és la traçabilitat que permet saber la procedència de la peça den tot moment. amés el codi qr de la safata permetrà saber l'explotació d'on prové el producte.
Aquí també s'ha pensat en el medi ambient i la sostenibilitat del projecte. Per això l'envàs porta indicacions per separar els dos components, cartró i plàstic.
A partir d'ara el consumidor ja no només trobarà Carn d'Andorra provinent dels ramaders a la carnisseria i restaurants, sinó que el segell arriba a la secció de safates per distingir-se i evitar confusions.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna romagosa
Comparteix: