El MoraBanc fa autocrítica abans d'afrontar una setmana amb dos partits

Més enllà del resultat, la derrota del MoraBanc en l'estrena de la lliga Endesa a la pista del Surne Bilbao Basket ha tornat a posar de manifest les mancances que l'equip ja havia mostrat a la pretemporada. Els de Natxo Lezkano afronten una setmana amb dos partits al Poliesportiu i el primer objectiu és ser un equip més sòlid en defensa.

És una derrota en la primera jornada, però ha deixat una llista molt llarga de deures al MoraBanc. En atac, l'equip de Natxo Lezkano va fallar massa, amb un pírric 8 de 31 en tirs de tres. També van ser determinants els set minuts sense anotar a l'inici del tercer quart van ser decisius, però encara van fer més mal les 22 pilotes perdudes, que van facilitar molts contracops fàcils dels Homes de Negre.

L'entrenador del MoraBanc, Natxo Lezkano, alerta que s'ha de millorar en l'aspecte defensiu si es vol obtenir un triomf. "No podem aspirar a guanyar amb tants errors en defensa. No sent sòlids en situacions d'u contra u, en algunes ajudes quan perdem la batalla de l'u contra u i, sobretot, amb massa pèrdues de pilota".

Per ser competitiu, els tricolors hauran de buscar una versió molt més sòlida en defensa i guanyar molt més protagonisme en el joc interior. Una altra assignatura pendent és mantenir la intensitat de les primeres parts durant els 40 minuts de partit.

Entre les notes més positives, el duel a Miribilla deixa el domini tricolor en el rebot, la gran actuació de Tyson Pérez al primer temps i l'aportació anotadora de Markel Starks, amb 14 punts.

Sense temps per a lamentacions, arrenca una setmana important amb dos duels al Poliesportiu contra rivals directes, divendres davant del Rio Breogan i diumenge contra el Zunder Palència.

Breogan i Palència també perden el primer partit

Una setmana on l'equip intentarà rescabalar-se, exactament el mateix que els rivals. El Rio Breogan, el primer escull aquest divendres al Poliesportiu d'Andorra, va perdre a casa contra el Baskonia 79 a 88. El MoraBanc tornarà a jugara al Poliesportiu diumenge contra un conegut de l'any passat, el Zunder Palència. Els castellans van perdre en aquesta primera jornada 84 a 64 a la pista del Monbus Obradoiro.