Malgrat que es mantingui el passaport Covid per accedir a hotels, restaurants i bars, la patronal valora molt positivament recuperar el 100% d'aforament. Una certa normalitat que hauria d'ajudar a mirar l'horitzó amb més garanties.
El director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, assegura que tot plegat fa preveure l'estiu amb més optimisme, però la voluntat és fixar-se en aquesta darrer tram de l'hivern, molt important per la facturació anual. Vol "intentar aprofitar el màxim possible aquests darrers dos mesos". "Estàvem veient que l'any passat no vam tenir temporada i aquest, dels quatre mesos, un i mig ja estava molt limitat per unes mesures que ens ho complicaven molt", ha esgrimit.
Pujol diu que l'únic impediment que es podrien trobar aquest cap de setmana és el relacionat amb el passaport Covid. El fet que a Catalunya, principal client de l'hivern, ja no sigui obligatori podria implicar que molts no el duguessin. També assegura que el client que pernocta està informat de les noves mesures.
Confessa que els fa "una il·lusió terrible comunicar que els restaurants han recuperat l'aforament al 100% i que a l'exterior no hauran de dur mascareta". Considera que "és un plus" i afirma que "quan alleugereixes mesures ho sabe abans que quan les poses".
Amb tot també ha recalcat les bones ocupacions hoteleres del mes de gener amb un darrer cap de setmana superant el 90% d'ocupació i una mitjana entre setmana que ha rondat el 67%.
El client és el de proximitat i també s'està començant a recuperar l'anglès i alguns grups d'escolars que opten per Andorra per passar la setmana blanca.
Informa: Anna Pifarré
Locució: Jordi Lorente
Comparteix: