Els 'pochoirs' de Matisse, al CAEE

www.andorradifusio.ad

Henri Matisse és un dels grans artistes del segle XX juntament amb Pablo Picasso. A partir d'aquest dijous, el CAEE dona l'oportunitat de descobrir una de les facetes referents del mestre de color.

Matisse concebia el gravat com a complement del dibuix i deia que era la continuació de la seva pintura. Tenia una premsa al seu taller per fer experiments i, per això, en aquestes proves apareixen molts aspectes de la seva vida, com per exemple la lletra magistral i els retalls a mode de collage. La comissària de l'exposició, Rosa Perales, exposa que aquesta tècnica és "una línia novedosa que anomena 'pochoirs' i que són retalls de fulls pintades amb tempera i impreses en estarcit".

El pintor, escultor i dissenyador francès va fer més de 800 gravats, però la sèrie que va crear tendència va ser 'Jazz', part de la qual es pot veure al CAEE. Hi inclou el món del teatre, el circ i els viatges i el color d'un artista que es trobava en l'últim tram de la seva vida. Perales assenyala les peculiaritats de la mostra:

"La música de jazz es posa de moda als anys 40 una música experimental i que improvisada que és el que a ell li agradava. En ser feta de retalls de colors no ho podia corregir, així que era la línia pura de la pintura. Així que crec que aquí concilia la temàtica tradicional, amb l'experimentació i el jazz del qual era un amant."

Rosa Perales, comissària de l'exposició

El collage i el jazz seran dos dels aspectes que centraran les activitats durant l'esta de l'exposició que es podrà veure fins al 2 de març. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Andreij Cristancho 

Comparteix:

Crida als catalanoparlants a mantenir la llengua Noves capses precintades per al vot judicial