Noves capses precintades per al vot judicial

www.andorradifusio.ad

El vot judicial comptarà amb unes noves capses precintades per traslladar els sufragis el dia de les comunals. També s'ha habilitat la sala Magna de la Seu de la Justícia per poder exercir aquesta modalitat de vot entre dilluns que ve i el dissabte 16. 

L'advocat Emili Campos va impugnar en els passats comicis el vot judicial perquè considerava que no es garantia la cadena de custòdia dels sufragis i ara, des de la justícia, s'han pres mesures per reforçar la seguretat. Així, tot i que la demanda hagi estat desestimada pel TC, es comptarà amb unes noves capses per a traslladar les paperetes als comuns el dia de les eleccions.

El president del Consell Superior, Josep Maria Rossell, explica que són "unes caixes així més de plàstic, més gruixut que tenen dos entrades. A cada entrada se li posarà un precinte i aquest precinte donarà garanties, eventualment, si s'hagués pensat que es pogués manipular queda eventualment garantit que no s'obrirà fins que no s'arribi als comuns respectius".

Els electors tenen del dilluns 4 al dissabte 16 per votar a la batllia. Aquest cop s'ha habilitat la sala magna per donar més comoditat als qui es traslladin. Una vintena d'empleats de la justícia garantiran el correcte desenvolupament del procediment. Cada dia, un batlle acompanyat d'un secretari judicial, certificarà les paperetes.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

Els 'pochoirs' de Matisse, al CAEE Joan-Enric Vives insta a "trobar solucions" a la crisi de l'habitatge