Els podòlegs descarten entrar a la cartera de serveis per estar en desacord amb les condicions de Govern, com les tarifes

Els podòlegs no contemplen, de moment, entrar dins la cart

Els podòlegs no contemplen, de moment, entrar dins la cartera de serveis. No estan d'acord amb la proposta de tarifes que els ha fet l'executiu. La consideren insuficient, tenint en compte els preus que tenen estipulats ara mateix.

Després de mantenir una trobada amb el Govern aquest dilluns, des del Col·legi de Podòlegs no tenen intenció d'entrar dins la cartera de serveis a curt termini, ja que consideren que la proposta que se'ls fa és insuficient. El punt conflictiu són les tarifes.

Si bé des del col·legi apunten que el preu mínim per consulta està en uns 30 euros, des de l'executiu proposen una xifra uns 10 euros per sota, quantitat que opinen que no s'ajusta a la realitat. Se'ls ha plantejat reduir el temps de visita per no perdre beneficis, una qüestió que el col·lectiu descarta perquè no volen restar qualitat en el servei. De moment es mantindran amb aquesta tessitura, sense una nova trobada amb l'executiu a la vista.

Des del Col·legi afegeixen que a part de no estar d'acord amb les tarifes que els proposa el Govern, hi ha altres condicions que no els semblen les adequades, com ara haver de passar pel metge referent abans de fer consulta de podologia o la selecció de quins pacients podrien entrar dins la cartera de serveis i quins no.

Tot i no comptar amb la cobertura de la seguretat social, en les tarifes mèdiques presentades pel Govern apareix el concepte de "podologia". I és que segons la CASS, hi ha una petita cobertura de l'acte mèdic com a tal que els pacients poden sol·licitar. Han de demanar l'anomenat "full groc" a l'especialista i després portar-ho a la seguretat social per poder tenir el corresponent retorn. Tot i això, des de la institució afirmen que és una pràctica molt poc freqüentada perquè la compensació és reduïda, sols d'uns dos euros. Una xifra que ha incrementat fins a un 7% amb la nova graella de tarifes mèdiques del  Govern. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Arxiu RTVA
 

 

 

 

Comparteix:

El Col·legi d'Infermeria reclama tenir unes tarifes pròpies independentment dels metges Els bombers celebren la seva diada reivindicant més mitjans humans