Els bombers celebren la seva diada reivindicant més mitjans humans

www.andorradifusio.ad

La necessitat dels cossos especials de més mitjans i efectius no s'ha pogut resoldre aquesta legislatura per manca de pressupost. Ho ha reconegut el ministre en funcions durant la diada dels bombers.

Diada important per als bombers, amb la celebració del seu patró, sant Joan de Déu. Durant la Diada, s'ha reivindicat el que necessita el cos de cara al futur per afrontar nous reptes: més mitjans humans i també tècnics.

El ministre de Justícia i Interior en funcions, Josep Maria Rossell, assumeix que l'increment de personal s'ha d'estendre a la resta de cossos especials. És un projecte urgent, que caldrà afrontar la legislatura vinent. "Fins ara hi havia qüestions pressupostàries que impedien tirar endavant aquestes qüestions, no obstant això, crec que aquesta legislatura s'haurà de prendre la decisió de posar més efectius".

Pel que fa als bombers, aquest any es preveuen 9 incorporacions, tot i que seran per cobrir baixes i jubilacions. Amb els efectius actuals, 135, es pot fer front a les guàrdies operatives, però no és suficient, segons el director, Jordi Farré. "Si poguéssim disposar de més personal, podríem desenvolupar moltes més tasques que ara per nombre d'hores, no podem realitzar"

El director ha avançat que aquest any hi haurà proves de promoció interna per a oficials i sotsoficials. Durant l'acte oficial d'aquest matí a la caserna de Santa Coloma s'ha homenatjat els professionals uniformats i operadors amb 15 anys de servei, així com aquells que es jubilen. També per a dos agents que van morir quan estaven encara de servei. El  77% de les gairebé 5.000 intervencions que van fer el 2022 va ser en l'àmbit sanitari. 

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

Els podòlegs descarten entrar a la cartera de serveis per estar en desacord amb les condicions de Govern, com les tarifes El comú d'Ordino dona el vistiplau al projecte de Grifols