Preocupació per l'estat de la neu davant les altes temperatures

www.andorradifusio.ad

Encara no és alarmant, però comença a ser preocupant l'estat de la neu. L'anticicló i les altes temperatures no estan deixant funcionar els canons, que han estat els encarregats de mantenir el mantell nival en condicions.

Des de la gran nevada de principis de temporada, els dominis esquiables han anat treballant amb els canons per crear neu de cultiu i mantenir el bon estat de les pistes.

L'anticicló que s'ha instaurat al país des de fa una setmana i que està fent pujar la temperatura no els deixa funcionar. Una situació que pot derivar en un problema les pròximes setmanes perquè pot comprometre l'estat de la neu. 

El director tècnic de Grandvalira-Ensisa, Enric Barbier, explica que" el darrer episodi de vent també ha fet molt de mal". "Seria important que, com a mínim a la nit, el cel quedés serè per poder aprofitar el regel nocturn perquè la neu aguanti més hores en bones condicions durant el dia".

I és que el bon temps perdurarà. Encara no es pot dir que el país està passant per un dels hiverns més secs de la història, però si no neva aviat, es podria assolir aquesta fita. 

El meteoròleg d'RTVA, Josep Tomàs, alerta que si aquest període de calor "s'allargués molt durant el mes de febrer, estaríem en una situació una mica anòmala".

Tot i això, és cert que els canons han estat funcionant al 100% des de l'inici i s'ha aconseguit fer més neu de cultiu que mai. Superant, fins i tot, la temporada 2018-2019 que va ser especialment rellevant en aquest aspecte.  Barbier diu que "la quantitat d'aigua consumida és pràcticament equivalent a la millor temporada de la història en termes de producció". "Amb el fred que hem tingut, hem aprofitat i hem fabricat tanta neu com hem pogut".

La situació actual? Molt sol i poc fred. La ideal? Una bona nevada que permeti recuperar sensacions i encetar el febrer amb bones perspectives. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Sergi Linares - Pere Besolí

Comparteix:

Els ajuts a l'estudi van créixer un 3,2% durant el curs 2020-2021 La massificació, la crisi climàtica i la construcció, els tres factors que posen en perill les molleres