Primeres ponències i demostracions de l'Andorra Taste per destacar la tradició i la cuina andorrana

www.andorradifusio.ad

Aquest dimecres al matí s'han fet les primeres ponències abans de la inauguració de l'Andorra Taste. En elles s'ha parlat de la importància de la cuina andorrana i dels productes que tradicionalment s'han utilitzat. Miquel Canturri, Carles Flinch i l'aragonès Diego Herrero han coincidit que l'objectiu dels cuiners és fer perviure el llegat de la cuina de territori i fer-la arribar avui dia amb tècniques actualitzades i més adients als hàbits saludables.

Flinch així ho destacava. "Interpretar el que és la cuina tradicional amb productes d'avui en dia i també segons la demanda de les tendències que l'esnobisme de la gastronomia marca". Canturri parla de la importància de recuperar la història i l'essència del que es feia abans. "Comptem que en aquestes èpoques es cuinava molt amb llard de porc. Avui dia ja no es fa servir perquè fem servir els olis més refinats. Penso que és bo de recuperar i penso que és important per tots".

Per la seva banda, Herrero subratlla la importància del menjar andorrà. "El menjar és cultura. Parla de generacions i generacions trobant productes i quina era la millor forma de cuinar-la i com sobrevivien amb gent a l'alta muntanya".

Així, per exemple, aquest dimecres hem vist cuinar ortigues o la sopa de congre que només es menja al dinar de la Consòrcia. 

Informa: Redacció

Comparteix:

Entren en vigor les mesures d'estalvi energètic per l'administració general, mentre s'estudien accions amb comuns i sector empresarial S'inaugura l'Andorra Taste amb el propòsit de mostrar la cuina del país