Diversos propietaris de títols de renda variable de BPA, que estan bloquejats a Credit Suisse, emprendran accions judicials a Espanya contra l´entitat financera helvètica. Així s´ha acordat en una reunió organitzada per la plataforma d´afectats de BPA a la qual també han assistit membres de l´Associació de defensa dels drets dels donsumidors, que els assessora.
Concretament, Credit Suisse té 500 milions d´euros en renda variable de l'antiga BPA que guardava com a custodi i que encara no ha desbloquejat. Alguns dels titulars presentaran accions judicials contra l´entitat financera helvètica a Espanya. "Bàsicament perquè hi ha uns convenis europeus i el Credit Suisse té filials a Espanya, per tant ens obre aquesta jurisdicció, i molts afectats són espanyols", assegura l'advocada de la plataforma d'afectats, Anna Solé.
Hi ha casos com el d´en José Antonio Fernández, que tenia 100.000 euros en renda variable i al qual la situació li ha provocat força perjudicis. "He intentat comunicar la meva decisió de desinversió oficialment. No l'han tingut en compte i no m'han donat mai una resposta positiva. Tampoc no crec que el Govern d'Andorra hagi fet el que crec que procedia per ajudar. És un tema ja polític", deia el propietari de títols de renda variable.
Altres perjudicats, com el resident Leo Salter, que té congelats 2 milions d'euros, consideren que són víctimes de la intervenció de BPA. "Hi ha tants elements que han contribuït a aquesta situació, que dir si és A, B, o C, serà difícil. Han buscat un cap de turc i l'han trobat a BPA", denuncia.
Des de la plataforma d'afectats de BPA es lamenta que la tasca negociadora que va dur a terme Vall Banc amb el banc suís per desbloquejar els fons no donés resultats.
Informa: Pere Moliné
Imatges: Vicente Bellot
Comparteix: