Propietaris contra el pla d'urbanisme d'Ordino

www.andorradifusio.ad

A Ordino, un centenar de propietaris de terres han signat un document contra el pla d'urbanisme. Lamenten que penalitzi els propietaris que han decidit mantenir els terrenys fora de l'especulació immobiliària. La cònsol major ha obert la porta a modificar-lo.

Els propietaris de terres d'Ordino mouen fitxa en contra del pla d'urbanisme de la parròquia. Un centenar d'afectats ha signat el document que serà lliurat als cònsols, on asseguren tenir dubtes de la legalitat del pla. Lamenten que se'ls penalitzi, quan la majoria dels afectats ha mantingut les terres al marge de l'especulació immobiliària. "No en tenim ganes, tenen un valor patrimonial i sentimental", assegura el president de l'associació, Josep Duró.

Per la seva part, des de la majoria comunal obren la porta a modificar alguns aspectes del pla, com revisar les zones on no es pot construir.

"Jo considero que s'hauria de modificar, perquè passar de 100 a zero en no res, no sé fins a quin punt no pot ser perjudicial. Si no es pot construir res, que es construeixi en aquelles zones que el pla d'urbanisme dirà que es pot construir".

Maria del Mar Coma. Cònsol major d'Ordino.

El comú continua celebrant reunions de caràcter consultiu amb propietaris de terres per resoldre dubtes i aquest dimecres se n'han fet a Llorts i Ordino. Des de l'oposició denuncien que no s'ha informat dels actes degudament. Concretament, el conseller d'Units per Ordino Enric Dolsa ha valorat que "quan es fa una convocatòria comunal s'ha d'agafar a tots els propietaris, per petits que siguin. Per això, la seva obligació era enviar a gastar convocatòria a les persones que hi volguessin assistir".

Actualment, el pla d'urbanisme està en període d'al·legacions i la majoria insisteix que no acceptaran creuar certes línies que incentivin l'especulació.

Revisió de sous

El comú ha decidit tirar endavant un estudi sobre la graella salarial. Revisarà les condicions de tots els llocs de treball per determinar quina és la situació exacta de cada posició. 

"S'encomanarà un estudi de llocs de treball per veure quins són els sous que hi pertoquen o que deixarien de pertocar. Això ja estava previst de fer aquest mandat".

 Maria del Mar Coma, cònsol major d'Ordino.

Informa: Joan A. Sarmiento

Imatges. Albert Refart

Comparteix:

Marine Le Pen, contra la llei del català El representant de The Grefg percep "rebuig" contra els youtubers