Sobre l'esborrany de pacte d'estat per a l'acord d'associació amb la Unió Europea també s'ha pronunciat el grup parlamentari socialdemòcrata. D'entrada la idea és sumar-s'hi, tot i que creuen que reprodueix bastant l'anterior acord polític. Insisteixen que volen que es respecti l'intercanvi d'informació i la lleialtat en el tractament d'aquesta informació, que ja recollia el de la legislatura passada. Recorden que va ser un aspecte puntual en aquest sentit el que va fer que abandonessin l'acord a final de l'any passat.
Des del PS insistiran que es faci una previsió dels recursos que caldran per transposar el cabal i en dimensionar de nou les institucions, si fos necessari. A més, hi ha dos aspectes més que consideren clau i en els quals insistiran.
"Estudis d'impacte. Hem de ser capaços de fer avaluacions cost-benefici perquè la gent ho entengui i per poder fer pedagogia de la bondat de l'acord d'associació. I la segona de les coses que nosaltres volem proposar, i que ja veurem en quins termes acaba quedant, és no només informació als agents econòmics i socials, sinó que el que volem, d'alguna manera, s'articuli un procés de decisió on hi hagi una participació més activa."
Judith Salazar, presidenta grup parlamentari socialdemòcrata
Salazar també considera que un dels aspectes més significatius d'aquest esborrany de pacte d'estat és que s'obre a les forces polítiques sense grup parlamentari propi i també a aquelles que no han obtingut representació i que es vol incloure a la dinàmica del pacte.
Informa: Laura Massegú
Imatges: Pere Besolí
Comparteix: