Els ramaders continuen al peu del canó i van notar més demanda a l'inici de l'emergència sanitària

www.andorradifusio.ad

El bestiar exigeix una cura constant i per això, malgrat l'epidèmia de la Covid-19, els ramaders no poden aturar l'activitat ni un sol dia. El sector va notar un fort increment de la demanda la primera setmana de confinament però ara ja s'ha estabilitzat.
 

La pagesia i la ramaderia són també serveis essencials i no poden aturar l'activitat. Explotacions ramaderes com la d'Arans ha de continuar netejant les instal·lacions i alimentant el bestiar cada dia de manera ineludible.

El principal canvi en la feina és que ara les tasques es fan individualment. Fins ara això no ha representat cap problema però sí que pot ser-ho quan d'aquí un mes toqui traslladar els animals, assegura el responsable de Cal Cametes, Òscar Coma.

Pel que fa al volum de producció, Coma explica que "la primera setmana va augmentar molt però a poc a poc va anar posant-se al lloc i ara sembla que s'ha estabilitzat".

També a l'escorxador es treballa a un ritme similar al d'abans de l'emergència sanitària amb el sacrifici d'una quinzena de vedells i dues o tres vaques a la setmana.

Cal Cametes també es dedica al tabac, que representa més de la meitat dels ingressos totals de l'explotació. Per això estan molt pendents de quan es podrà fer finalment l'entrega del tabac de la collita del 2019, que s'havia de fer del 20 al 30 d'abril però que s'ha posposat sine die.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Desirée Sala

Comparteix:

La banca concedeix una nova línia de finançament al Govern de 50 milions Més consum de porc i pollastre i menys de vedella arran de la crisi sanitària