Reclam urgent per a la reforma del sistema de pensions

www.andorradifusio.ad

La reforma de les pensions és urgent i prioritària. Així ho creu la gent gran, que vol que s'hi posi fil a l'agulla el 2025, l'any que ve. Creuen que l'ideal és que les mesures es prenguin per consens de tot l'arc parlamentari. 

Zapatero ha constatat que l'actualitat política està molt centrada en la problemàtica de l'habitatge i amb l'acord d'associació amb la UE i que sembla que la reforma de les pensions s'hagi oblidat. Ha reiterat la urgència de prendre decisions en aquest àmbit, a tot estirar, l'any vinent.

"Jo crec que hauria de ser el 2025 per començar-se a aplicar el que es pugui aplicar relativament de pressa. El 2026 i bàsicament el 2027. La reforma del sistema públic de pensions és un tema crucial i clau per al país".

Fèlix Zapatero, president de la Federació de la Gent Gran 

Assegura que és una problemàtica similar a la dels països del nostre entorn i que requereix revisions constants. I, si pot ser, amb consens polític.

"Cap sistema públic de pensions d'Europa Occidental ha fet fallida. El que passa és que s'ha d'anar reformant perquè són sistemes dinàmics, en el sentit que han d'anar evolucionant en funció de l'esperança de vida, de les cotitzacions, d'una sèrie de coses que s'han d'anar modificant".

Fèlix Zapatero, president de la Federació de la Gent Gran

Afirma que, previsiblement, s'hauria d'augmentar l'edat de jubilació i incrementar les cotitzacions.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

L'USdA busca el suport de les entitats en la iniciativa popular El Coll de la Botella, escenari estel·lar