Reportatge: Saps com es fan els panellets?

www.andorradifusio.ad

Una altra tradició arrelada de Tots Sants són els panellets. Ja fa dies que les pastisseries en venen, i els de pinyons acostumen a ser els que tenen més èxit.

Les Delícies del Jimmy és un dels obradors que ja fa dies que en preparen. D´ametlles, rovell d´ou, maduixa, cafè o els clàssics de pinyons, la seva elaboració és senzilla. Es fa la pasta amb ametlla i sucre i s´hi afegeix clara d´ou per aconseguir una textura més suau. Acte seguit es fan les boles amb cura, es pinten amb ou i s´hi enganxen els pinyons. El pas següent és col·locar-los a la safata i preparar-ne l´entrada al forn.

A Les Delícies del Jimmy n'han fet 50 quilos, explica el propietari, Jimmy Ambor. Unes 2.000 o 2.500 peces, calcula. 6 minuts a 250 graus i ja tenim els panellets a punt. Els que més es venen són els de pinyons, que no acostumen a entendre de modes. Aquesta botiga ven panellets des de fa 15 dies i avui és quants més se´n despatxen.

Aquests dolços, tot i estar relacionats amb el fred, que aquest any es resisteix a arribar, tenen un bon ritme de venda i molt bona acceptació.

Informa: Ivan Álvarez
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix:

L'arribada del fred anima la venda de castanyes El Govern torna a incloure una aportació de dividends d'Andorra Telecom en el pressupost 2018