La primera jornada de treball de la reunió iberoamericana de ministres de Turisme ha servit per aprovar les línies estratègiques de la comunitat en aquest àmbit.
Un decàleg que segueix els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030, i que els països membres firmaran aquest dimarts. Després, aquest document s'elevarà a la Cimera de caps d'Estat i de govern que s'ha de celebrar al novembre.
La ministra Verònica Canals ha explicat que "aquestes línies s’estructuren entorn de tres eixos: un, formació i capacitació; l’altre, innovació i tecnologia; i la tercera, sostenibilitat". L'homòloga espanyola, Reyes Maroto, creu que "hi ha un tema molt important que té a veure amb la connectivitat, tant física, com és la millora d’infraestructures, com també digital". "Cada cop més, el fet d’estar connectat fa que l’experiència del turista a destí sigui millor", considera.
Durant la reunió, també s'ha tancat un acord amb el Basque Culinary Center, a través del qual aquest organisme elaborarà un informe sobre com contribueix la gastronomia al compliment dels ODS.
Informa: Laura Massegú
Imatge: Kevin Ribeiro-Fundació Cimera Iberoamericana
Comparteix: