La Comissió Nacional de la Infància i l'Adolescència ha acordat l'actualització dels protocols de notificació i derivació de situacions de risc en menors. La incorporació d'un tècnic i un psiquiatre reforçaran d'altra banda l'impuls que l'executiu vol donar a la implantació del Pla Nacional contra les drogodependències.
Aquesta setmana comencen les primeres reunions de treball amb familiars i associacions de joves amb problemes de conducta i addiccions que aquests darrers dies s'han conegut i no estaven registrats al servei d'atenció a la infància.
El ministeri d'Afers Socials s'ho havia marcat com una prioritat. Així ho ha donat a conèixer durant la primera reunió de la Comissió Nacional de la Infància i l'Adolescència, on ha dit que "l'equip determina en funció de la història del cas concret quina és la derivació o l'atenció concreta que se li ha de donar".
Aquesta primera reunió, que ha posat al voltant de la taula Govern, comuns, SAAS, fiscalia, policia, Unicef, raonador del ciutadà i Fòrum Nacional de la Joventut, s'ha treballat per actualitzar els protocols de notificació i derivació de casos de risc que impliquen menors. Un d'ells, el PAI, ajudarà que les víctimes d'agressions no hagin de testificar diverses vegades perquè provoca una "victimització secundària en infants i joves que no és desitjable".
L'altre protocol, el PAS, és de notificació i actuació social davant situacions de risc en menors. Filloy ha tornat a insistir avui en la necessitat que tots els comuns posin en marxa un educador de carrer per fer de lligam amb els joves i poder detectar les situacions de risc. Pel que fa al pla nacional contra les drogodependències, el ministre d'Afers Socials ha informat que el ministeri de Salut incorporarà un tècnic i un facultatiu psiquiàtric especialitzat en matèria d'addiccions i família per donar un nou impuls al pla i poder posar-lo en marxa al més aviat possible.
Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Fernando Montero-Arxiu
Comparteix: