El ministre de Salut veu factible arribar a acords amb els territoris veïns perquè la seva població pugui utilitzar la unitat de radioteràpia. Tot i això, assenyala que és una questió que portarà temps perquè encara no s'ha començat a negociar. Des del SAAS creuen que és la via per fer més rendible la instal·lació.
Signar acords perquè la població de territoris veïns pogués fer ús de la unitat de radioteràpia seria una de les vies per fer més rendible el nou equipament sanitari. Tot i això queden per fer els acords que ho facin possible i això demana temps.
El ministre de Salut creu que és factible. Ha assenyalat que és una via de treball que ja s'ha encetat quan s'han tractat temes de bon veïnatge. Carles Álvarez creu "que interessen totes dues parts", ja que la població dels territoris veïns podria fer els tractaments més a prop.
També es una via ben vista pel director general del SAAS. Josep Maria Piqué ha explicat que "per la població d'Andorra, els tractaments en una unitat de radioteràpia sortiran bastant més cars que per a una població de 150.000 habitants". Lloa la decisió del Govern d'impulsar el projecte al país "perquè és un benefici important per als pacients" i espera, en la mesura que es pugui, rendibilitzar més les intal·lacions amb els territoris veïns.
Álvarez i Piqué han reiterat la necessitat d'optimitzar els recursos. Un exemple és el d'Urgències. Segons el director del SAAS, aquest servei ha de deixar de ser un departament estanc per implicar-se en les tasques de prevenció sobretot en malalties cròniques, que sovint provoquen recaigudes i moltes consultes.
Tots dos han apostat per la prevenció i la promoció d'una vida saludable per gaudir d'un bon envelliment.
Informa Ana Alamán
Imatge: Xavi Fajardo
Comparteix: