La segona edició del Movlav presenta tres tallers nous

www.andorradifusio.ad

Sant Julià de Lòria presenta la segons edició del Movlav, una plataforma educativa multidireccional que busca solucionar les problemàtiques existents del joves. La primera edició tenia l'objectiu de generar moviment per recaptar dades, preocupacions i demandes dels adolescents. 

Ara, es consolida i dona resposta a les seves peticions amb una vintena d'activitats educatives. David Murias, impulsor del projecte Movlav, assegura que l'objectiu principal del projecte és reforçar tot el que la comunitat educativa ja impulsa i "oferir eines de desenvolupament humà que ajudin el jove a saber dirigir la seva vida i que tingui la identitat necessària per afrontar les circumstàncies de la societat i de la seva pròpia vida".

Per això, Movlav aporta activitats, festes i tallers que busquen treballar 5 àrees educatives: la motivació, l'autoestima, les relacions humanes, el futur i els valors humans. D'aquesta manera, es busca assolir les preocupacions, la reflexió dels joves i a la vegada donar els elements que els ajudin en aquestes 5 àrees primordials de la infància. 

Després d'escoltar i analitzar les demandes dels adolescents, l'edició d'enguany redueix les activitats segons els seus interessos i ho concentra en 3 grans blocs de treball. Per una banda, hi haurà activitats dirigides a tota la comunitat de joves en general. Per altra, activitats dirigides a un tipus de comunitat de joves específica, la dels videojocs. I finalment, activitats també enfocades al seu entorn, pels pares, docents, avis, etc.

Segons la cònsol menor de Sant Julià, Mireia Codina, "totes les activitats estan fetes a partir de les dades, les demandes i necessitats que ens han fet arribar ells". Es duran a terme de març fins a juny a diferents punts de la parròquia.

La segona edició presenta tres grans tallers extraescolars que mai s'han fet a Andorra. Un primer taller d'arts plàstiques i iniciació al tatuatge on els joves podran tenir un primer contacte amb aquesta disciplina i el món de l'art.

El segon taller està centrat en el món de l'skate. Podran crear una pista d'aquest esport treballant de forma conjunta i enfortint vincles socials segons el seu impulsor. Formaran part de la construcció del primer mòdul a Andorra fet per skaters. L'últim taller s'anomena d'e-games i educació. Aquest vol transmetre aprenentatge a través dels videojocs, aplicar un punt educatiu.

A part dels tallers, també hi haurà festes, reflexions filosòfiques i altres tallers per a tots els públics. La cloenda acollirà un convidat especial, un youtuber que no serà conegut fins al final. 

L'edició anterior va reunir 350 joves, una dada que el comú espera repetir i fins i tot superar. 

Informa: Neus Vila
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

'Les cases andorranes s'han pogut mantenir gràcies als que marxaven'.  Anem Editors publica un llibre sobre hereus, cabalers i la història de Cal Pal  El SIPAAG denuncia que el Govern comuniqui l'actualització de la graella salarial sense informar-los