El Servei de Salut Mental per a Joves detecta més situacions de violència intrafamiliar i assetjament escolar

www.andorradifusio.ad

La Consulta Ràpida d’Adolescents en Crisi (CRAC) ha recuperat el nombre de demandes després que disminuïssin per la pandèmia de la Covid-19. Ara bé, el tipus de problemàtiques ha canviat. S'han detectat casos de violència intrafamiliar i assetjament escolar.

Es va activar el 2016 per atendre tots els joves a partir de 12 anys que tinguessin algun malestar o bé neguit psicològic o emocional.

El consum d'estupefaents era una de les consultes principals, però des de la pandèmia han notat un augment de situacions d'assetjament escolar, maltractament i violència intrafamiliar.

"La Covid-19 ha causat un estrès afegit molt fort que ha despertat molts malestars que potser estaven latents", ha assegurat el psicòleg del SAAS i el CRAC, David Subirà. 

La majoria de consultes es deriven a Afers Socials, a la unitat de conductes addictives o a Salut Mental.

I és que el CRAC també fa èmfasi especial en l'ansietat i la depressió, ja que el malestar emocional és freqüent en adolescents. També ho són els trastorns alimentaris. I és que segons ha remarcat Subirà, es tracta de persones que estan en un procès d'evolució, ja que aquesta etapa de la vida "és un procès de canvi i de crisi, i qualsevol procès d'aquests suposa un malestar".

Des de principi d'any ja han atès més casos que l'any passat, una dotzena. Habitualment, joves entre 16 i 18 anys. També més noies que nois perquè són més comunicatives.

La mitjana de visites per persona en aquesta consulta són tres. Està oberta cada dimecres de tres a sis de la tarda de manera gratuïta.

Informa: Judith Sáez 
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

 La Unió Proturisme confirma la suspensió de la cavalcada, però farà possible visitar el Pare Noel La Unió Hotelera, resignada però comprensiva amb les mesures de Nadal