La setmana vinent Sant Julià i Andorra la Vella signaran el conveni per fer efectiu un carril bici entre les parròquies

www.andorradifusio.ad

El conveni per fer efectiu un carril per a bicicletes entre Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella se signarà la setmana vinent. Així s'ha anunciat en la presentació de les noves bicicletes de Cicland.

Una de les principals novetats que s'han anunciat aquest divendres al matí en la presentació de les noves bicicletes de Cicland, en total 55 i d'ús gratuït, ha estat el futur carril ciclable entre Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella. El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, ha explicat quins són els terminis per dur a terme aquesta acció. "La setmana vinent se signarà un conveni amb Govern per fer un carril ciclista des de Sant Julià fins a la parròquia d'Andorra la Vella i, per tant, com bé deia a poc a poc anar fent passes cap a aquesta mobilitat sostenible".

El carril arribarà fins al pont de la Margineda on s'ajuntarà amb el ja existent. Actualment, al servei de Cicland hi ha més de tres mil abonats i l'objectiu és fer créixer encara més el nombre, sobretot entre els joves. La ministra de Medi Ambient i Agricultura en funcions, Sílvia Calvó, ha assegurat que prendran mesures perquè així sigui:

"Un mitjà de transport que hem de continuar oferint perquè és un mitjà de transport sostenible i complementa l'oferta del transport públic i esperem que els joves també el puguem utilitzar perquè ja sabeu que tenen la gratuïtat i també hem mirat de tenir parades a prop dels centres escolars".
Sílvia Calvó, ministra de Medi Ambient i Agricultura en funcions

Una proposta per aconseguir sumar més usuaris és la creació de parades virtuals. Aquests punts on estacionar o recollir les bicicletes apareixeran a l'aplicació i, a més, tindran una senyalització a terra. La consellera de Medi Ambient del comú d'Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha detallat que esperen que amb aquest sistema el servei l'usi més gent. "L'antic sistema de parades fixes era complicat que la gent fos més fidel a les bicicletes. Amb aquest sistema de parades virtuals aquest servei tindrà molta més volada de la que tenia fins ara".

Les noves bicicletes estan disponibles amb un nou disseny i més comoditats. La gratuïtat seguirà vigent com la del transport públic.

Informa: Maria Lucena
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

Preocupació davant la consecució de mesos de manca de neu i precipitacions  Els pisos a preu assequible de l'avinguda del Pessebre els finançaran el comú d'Escaldes i el Govern