Les pluges de juliol i agost, un 40% superiors a les d’un estiu estàndard, han propiciat una molt bona arrencada d’una temporada de bolets que es preveu excepcional. L’abundància n’ha fet baixar el preu més d´un 20%.
Aquests dies són molts els que rastregen els boscos a la cerca dels bolets més diversos. I estan aconseguint omplir els cistells molt més que altres anys perquè la temporada està sent prolífica. Els experts atribueixen l’abundància a les pluges de juliol i agost.
Des del CENMA adverteixen que ningú agafi espècies que no conegui.
Els bombers cada any han de fer sortides per buscar boletaires que es perden. Per això recomanen que surtin preparats, evitin anar sols i tinguin sempre un punt de referència per saber sortir del bosc.
Els preus han baixat i el rovelló del Pirineu es pot comprar enguany per uns 20 euros el quilo, quan l´any passat s´arribava a pagar a 35.
Els restaurants han pogut incorporar els bolets abans a les cartes i han detectat una forta demanda per part de la clientela, que cada cop es decanta més pel producte de temporada.
Els rovellons, els ceps, els rossinyols i els camagrocs són els més utilitzats per cuinar.
Informa: Gerard Gort
Imatge: Anna Ginestà / Anna Romagosa
Comparteix: