Andorra Recerca+Innovació també ha preguntat entre juny i juliol sobre l'acord d'associació amb la Unió Europea. I els resultats mostren que l'opció preferida, almenys ara mateix, seria mantenir l'statu quo.
Un 35% dels enquestats són partidaris que la relació amb Brussel·les segueixi com fins ara. Així es posiciona una de cada tres respostes. Mentrestant, el suport cap a l'acord negociat amb la UE es troba uns deu punts per sota.
També hi ha un 14% que són favorables a l'acord d'associació, però amb diferències respecte al que està plantejat actualment.
Davant la pregunta si l'acord d'associació amb la Unió Europa és positiu o negatiu, els resultats de l'enquesta estan molt igualats. S'imposaria, per dos punts percentuals, la visió optimista, amb un 40% dels enquestats.
Entre els factors que destaquen els qui en són favorables, hi ha les oportunitats per als joves o la diversificació econòmica. Aspectes percebuts com a altament beneficiosos per al país. A l'altra cara de la moneda hi ha la política migratòria, considerat un dels apartats, a priori, més perjudicials.
"Amb distància seria l'obertura de la frontera, la lliure circulació. Però amb distància, tant en andorrans com en no andorrans."
Joan Micó, coordinador sociologia Andorra Recerca+Innovació
AR+I presenta els resultats de l’enquesta política de 2024, amb un apartat dedicat a l’acord d’associació amb la UE (consulta la presentació i l'estudi)
— Andorra Recerca + Innovació (@Andorra_RI) August 1, 2024
?? https://t.co/J4NuOyd9Sw#ARIsocietat #enquestapolítica2024
Informa: Laura Cugat - Pere Moliné
Comparteix: