Tota la collita de tabac d'aquest any, 150.000 kg que s'han acabat de classificar, s'haurà de cremar. L'empresa francesa on es fermentava ha tancat i l'alternativa era cara. L'habitual comprador dels Estats Units tampoc ha fet l'operació aquest any.
Aquesta setmana s'ha fet la classificació del tabac a la borda Mateu. Aquest any han estat 100.000 kg menys dles 250 mil habituals.
I és que la pandèmia no ha descuidat cap sector i, com va passar l'any passat, s'haurà de cremar finalment una part de la collita que es destinava a l'exportació; un total de cent cinquanta mil quilos, cent mil menys que en temporades anteriors.
D'una banda l'empresa francesa a prop de Bordeus on es portava a fermentar ha tancat, probablement per la crisi sanitària, i el comprador dels Estats Units a Kentucky tampoc adquireix producte enguany.
Amb tot, el classificador de tabac Antoni Servat assegura que "la qualitat del tabac d'enguany és molt bona". Lamenta "no tenir comprador per poder-lo aprofitar".
S'havia trobat a Itàlia un altre lloc on portar a fermentar el tabac, però l'operació tenia uns costos que van fer descartar l'alternativa. Caldrà veure ara quines decisions es prenen sobre futures collites de tabac.
Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Albert Refart
Comparteix: