Tota la collita de tabac d'aquest any s'haurà de cremar

www.andorradifusio.ad

Tota la collita de tabac d'aquest any, 150.000 kg que s'han acabat de classificar, s'haurà de cremar. L'empresa francesa on es fermentava ha tancat i l'alternativa era cara. L'habitual comprador dels Estats Units tampoc ha fet l'operació aquest any.

Aquesta setmana s'ha fet la classificació del tabac a la borda Mateu. Aquest any han estat 100.000 kg menys dles 250 mil  habituals.

I és que la pandèmia no ha descuidat cap sector i, com va passar l'any passat, s'haurà de cremar finalment una part de la collita que es destinava a l'exportació; un total de cent cinquanta mil quilos, cent mil menys que en temporades anteriors. 

D'una banda l'empresa francesa a prop de Bordeus on es portava a fermentar ha tancat, probablement per la crisi sanitària, i el comprador dels Estats Units a Kentucky tampoc adquireix producte enguany.

Amb tot, el classificador de tabac Antoni Servat assegura que "la qualitat del tabac d'enguany és molt bona". Lamenta "no tenir comprador per poder-lo aprofitar".

S'havia trobat a Itàlia un altre lloc on portar a fermentar el tabac, però l'operació tenia uns costos que van fer descartar l'alternativa. Caldrà veure ara quines decisions es prenen sobre futures collites de tabac. 

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Albert Refart

Comparteix:

Uns 450 participants assisteixen al congrés sobre Blockchain de Sant Julià de Lòria L'anàlisi: la situació de la Carn de Qualitat d'Andorra