Escollir el futur laboral a vegades no és fàcil. Per això el Lycée Comte de Foix organitza una jornada de portes obertes per mostrar les seccions professionals que s'obren a nous perfils, com ara recepció o cafeteria. Perfils que responen a la demanda del mercat.
El Daniel ens mostra com fer un flamejat. Ell és un alumne que ensenya als de tercer la part més comercial de la restauració, el servei a taula. Al costat, els de producció els conviden a fer pastes. Els estudiants, es decantin o no per la branca professional, aplaudeixen aquesta iniciativa
Aquesta és una de les seccions més actives amb un restaurant que obre tres dies la setmana, la participació en mostres i fires, fins i tot, per vendre les seves delícies.
Aquest any sortirà la primera promoció d'un servei de restauració ràpida, el de cafeteria, que consisteix, ho explica l'experta en prevenció, sanitat i riscos laboral Cécil Birague, en dos anys de formació: "Cada vegada veiem més fast foods, cafeteries, on els productes i produccions són senzilles, arriben ja transformats i en què a vegades només cal escalfar i posar a la venta".
Recepció també és una altra de les formacions que van sortir d'aquest contacte amb les empreses. Tanmateix una de les més demanades és gestió d'empreses, on la sortida sembla més diversa. La Samantha comenta que li agradaria "fer recursos humans, màrqueting", mentre que la Briana va descobrir que "a gestió i administració (d'empreses) tenia moltes més portes obertes".
El batxillerat professional té dos-cents quaranta alumnes, la majoria dels quals continuaran formant-se amb una base, per si ho volen, començar a treballar.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Nil Forcada
Comparteix: