La revolució digital en que estem immersos en les dues darreres decades ha proporcionat molts beneficis, per exemple internet s´ha convertit en una biblioteca global virtual, pero també ha fet més fàcil que els estats i les empreses controlin més el que fem. Depèn de nosaltres quin ús s´imposarà. Aquesta és una de les grans conclusions de la tercera jornada de la Universitat d´Estiu.
Michel Wie-wior-ka, un dels grans sociòlegs francesos, ha estat l´encarregat de la primera ponencia d´aquesta tarda en el marc de la Universitat d´Estiu.
En la seva opinió no hem de creure que els canvis tecnològics només serveixin perque els més poderosos tinguin més opcions, ja que, segons ha afegit, tenen efectes difícils de predir.
Per la seva banda, l´antropòleg lleidatà Carles Feixa ha afirmat que hi ha un potencial revolucionari molt gran en el jovent actual: el més ben preparat i al mateix temps sense gaire capacitat d'influir. Dijous la universitat debatrà el poder i les seves resistències en l'àmbit religiós i artístic.
Informa: Pere Moliné Imatge: Sergi Pla
Comparteix: