Com és la vida dels infants amb celiaquia a l'escola?

www.andorradifusio.ad

Són molts els infants amb celiaquia i alguns d'ells ho han descobert a les escoles. És el cas de la Blanca, que té nou anys i en fa un parell es va assabentar que era celíaca. Aquest dimarts, l'escola fa menús diferents, però tots sense gluten.

"Els hi vaig dir que em feia molt mal la panxa, vaig anar al lavabo i vaig vomitar. No sabia que era celíaca i encara ara m'estan fent anàlisis", explica la Blanca

Vòmits, diarrea, reflux, cansament, pèrdua de pes, anèmia. Són moltes les conseqüències que pateixen els celíacs quan el seu organisme entra en contacte amb el gluten, per això avui ha explicat als alumnes de segon de primària de l'escola Sagrada Família que el gluten és una proteïna que es troba en molts cereals present en molts plats i preparats. 

Per evitar posar-los malalts aprenen que és important preguntar i fixar-se en l'etiquetatge. I és que, per a ells, el gluten és un verí que es troba en productes molts populars. "Si ens quedem amb aquesta idea d'avui ja és important, i sobretot un altre concepte molt important és que és una malaltia", destaca la portaveu de l'ACEA, Núria Pablos

L'escola fa menús diferents però avui tots menjaran sense gluten. "Si cauen molles d'altres pans li pot contaminar i haurà d'anar a l'hospital", apunta l'Alex

I és que la inclusió al plat també compta. Més en un dia com avui en què ens diuen que un 80% dels celíacs ignoren que ho són i a Andorra podrien arribar a ser setze mil. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa 



Comparteix:

Prop de 7.000 alumnes coneixen que el gluten és el gran enemic dels celíacs Anàlisi: la intel·ligència artificial és tan perillosa com diuen? Beneficis i riscos d'aquesta tecnologia