Volum de feina més elevat a la fiscalia pel creixement de les causes i la delinqüència

www.andorradifusio.ad

Augmenta el treball de la fiscalia durant el 2023. Al llarg del 2023 la fiscalia ha emès un total de 12.154 informes, que suposa un augment del 14,75% respecte al 2022.

Pel que fa al nombre d'efectius judicials, s'ha mantingut estable respecte a d'anys anteriors. En total hi ha 42 treballadors, 24 dones i 18 homes. Per tipologia hi ha 16 magistrats, 17 batlles i 9 fiscals. 

L'administració de justícia també ha fet un balanç de l'evolució de la delinqüència i les estadístiques criminals del 2023. Durant aquest període s'han iniciat 5.475 causes, que suposen un increment del 17,72% respecte a l'exercici anterior. Pel que fa a les infraccions penals, se n'han perseguit 5.998, que representen un increment de la delinqüència del 22,63%. 

El tipus de delinqüència més freqüent és la relativa als delictes de la salut pública, sent els casos de possessió de haixix els més habituals. Van seguits dels delictes d'us indegut de la targeta de crèdit. Pel que fa als robatoris, s'han instruït 719 procediments. I respecte als delictes contra la vida humana, els més destacats són els de lesions i els de maltractament. Contra la llibertat sexual s'han instruït 80 procediments, la majoria per pornografia o per agressions sexuals no constituents de violació.

Per últim, pel que fa a l'activitat a la presó, s'ha observat que el 67,35% dels 49 interns són penats definitivament.

Informa: Redacció

Comparteix:

Andorra Endavant alerta dels perills del suport a Ucraïna Contraban descarat a banda i banda del Pas de la Casa