Documentals

Comparteix:

Documentals: Premis Pirene

Els documentals són una forma de comunicació més interesada pels aspectes humans de la societat que per la informació. RTVA ha creat aquesta pàgina amb l'objectiu de posar a disposició de tothom que estigui interessat en qualsevol dels aspectes que configuren la societat actual els documentals que produïm i els que han estat realitzats a Andorra, i en tenim els drets.


 • COEX. Tota una vida vetllant per Andorra

  El documental "COEX. Tota una vida vetllant per Andorra" repassa els primers 50 anys de la història del COEX. Destaca la recerca d'imatges, la qualitat de la realització i el valor dels testimonis. Va guanyar el premi Pirene de periodisme interpirinenc l'any 2013.

   

 • Bàsquet Club Andorra 40 anys

  El documental "Bàsquet Club Andorra 40 anys", dirigit per Xavi Mujal i produït per RTVA, va guanyar el Premi Pirene l'any 2011. Explica l'evolució del club i la història del bàsquet al Principat, però a més utilitza el bàsquet com a fil conductor per ajudar a explicar també l´evolució del país al llarg dels 40 anys tractats en el documental.

 • Lluitant per la vida

  "Lluitant per la vida" va ser el documental guanyador del Premi Pirene de Periodisme Interpirinenc l'any 2007. Explica el paper d´Andorra durant la Segona Guerra Mundial. Recull el testimoni de la terrible experiència de diversos andorrans que van acabar en mans dels nazis i van ser deportats a camps de concentració.

 • L'Andorra de mossèn Cinto Verdaguer

  A finals del segle XIX, Andorra va rebre la visita d´un dels personatges més influents de l´època, mossèn Cinto Verdaguer. El poeta va arribar a Andorra buscant inspiració per escriure una de les seves obres mestres, "Canigó", i en els pocs dies que va ser al Principat va deixar empremta. "L´Andorra de mossèn Cinto Verdaguer" va ser el documental guanyador del Premi Pirene l'any 2002.

 • Meritxell, 25 anys de l'incendi

  L’any 1972 un incendi va destruir el santuari de Nostra Senyora de Meritxell. El documental “Meritxell, 25 anys de l’incendi”, guanyador del premi Pirene de periodisme interpirinenc l´any 1998, explica amb l’ajuda de testimonis de l’època, les causes i les incògnites del sinistre i la posterior i controvertida reconstrucció.

 • Foc, Boscos i Llegendes

  El documental Foc, Boscos i Llegendes ens mostra la tradició de les falles de la Pobla de Segur a través de diversos testimonis que expliquen aquesta  tradició arrelada al Pirineu que des de fa gairebé sis dècades es representa cada 17 de juny a la Pobla. El documental d’Albert Aymamí, Agustí Paüls i Andrés González Nandín.

 • L'allau d'Arinsal

  La gran allau d´Arinsal, el 8 de febrer de 1996, va arrasar tota la zona de la canal de les Fonts i va afectar 8 edificis propers. Sortosament tan sols es van haver de lamentar danys materials, ja que les autoritats van evacuar més de 300 persones de les zones habitades pocs instants abans de la catàstrofe. RTVA i el CENMA han produït un documental elaborat per Anna Pifarré, Ignasi Llobet i Eva Pons amb les declaracions de testimonis i i protagonistes que van viure de prop l'allau més gran de la història d'Andorra i una de les més grans d'Europa en zona habitada.. 

 • El camí del foc. La cremada de falles d'Andorra la Vella

  "El camí del foc. La cremada de falles d'Andorra la Vella" recull la història d'aquesta festa que té lloc per Sant Joan. Una tradició que va començar durant la primera meitat del s.XX i  es va recuperar el 1987. Una producció de Qucut dirigida per Rosa Burgos i Albert Cristòfol

Facebook

Twitter