Aquest cap de setmana ha estat marcat per les escudellades de Sant Antoni a bona part del país. A Sant Julià és aquest dimecres (la de Sant Sebastià) i sent l’escudellada un esdeveniment tan nostrat, t'he preparat una recepta per preparar-la a casa. A més, amb aquest fred ve de gust, oi?
Ingredients (per a 6 persones):
CARN :
- ¼ gallina
- ¼ pollastre de gra
- ossos de vedella del genoll i un os de pernil
- ¼ pit de vedella, orella i morro de porc
- botifarra negra
- donja de porc
- 250g cigrons remullats
- 250g fideus del n. 2
- 100g d'arròs
Per la pilota:
- 250g de carn picada de vedella
- 250g de carn picada de porc
VERDURA:
-1/2 col verda
- 250g de pastanaga
- 250g de patata o trumfa d'Andorra
- 2 porros
- 1 nap
- 2 fulles d'api
- ¼ de carbassa
- sal al gust
Preparació:
Un cop trossejada la carn i la verdura, en una olla amb aigua bullint, llanceu-hi en aquest ordre:
- les carns i els cigrons
- les verdures i la patata (1 hora després aproximadament)
- les pilotes fetes amb la carn picada, 2 ous, pa ratllat, all i julivert (30 minuts abans de servir)
- la botifarra negra, la donja i la salsitxa (15 minuts abans de servir)
- els fideus i l'arròs (15 minuts abans de servir)
Deixeu-ho coure 3 hores a foc lent i… bon profit!
Un recepta de Dolors Abad, cuinera
Comparteix: