Com preparar una bona escudella

Com preparar una bona escudella

Aquest cap de setmana ha estat marcat per les escudellades de Sant Antoni a bona part del país. A Sant Julià és aquest dimecres (la de Sant Sebastià) i sent l’escudellada un esdeveniment tan nostrat, t'he preparat una recepta per preparar-la a casa. A més, amb aquest fred ve de gust, oi?

Ingredients (per a 6 persones):

CARN :

- ¼ gallina

- ¼ pollastre de gra

- ossos de vedella del genoll i un os de pernil

- ¼ pit de vedella, orella i morro de porc

- botifarra negra

- donja de porc

- 250g cigrons remullats

- 250g fideus del n. 2

- 100g d'arròs

Per la pilota:

- 250g de carn picada de vedella

- 250g de carn picada de porc

VERDURA:

-1/2 col verda

- 250g de pastanaga

- 250g de patata o trumfa d'Andorra

- 2 porros

- 1 nap

- 2 fulles d'api

- ¼ de carbassa

- sal al gust

 

Preparació:

Un cop trossejada la carn i la verdura, en una olla amb aigua bullint, llanceu-hi en aquest ordre:

- les carns i els cigrons

- les verdures i la patata (1 hora després aproximadament)

- les pilotes fetes amb la carn picada, 2 ous, pa ratllat, all i julivert (30 minuts abans de servir)

- la botifarra negra, la donja i la salsitxa (15 minuts abans de servir)

- els fideus i l'arròs (15 minuts abans de servir)

Deixeu-ho coure 3 hores a foc lent i… bon profit!

 

Un recepta de Dolors Abad, cuinera

Comparteix: