Com preparar uns bons canelons de Sant Esteve

Com preparar uns bons canelons de Sant Esteve

Un dels plats estrella aquestes Festes és indubtablement el de canelons. Són típics per Sant Esteve però molta gent els prefereix per Nadal i, fins i tot, per Cap d’Any. Si et ve de gust preparar-los a casa, t’explico molt fàcilment com fer-ho perquè et quedin uns canelons per llepar-te els dits i sorprendre els teus convidats.

Ingredients (per a 24 canelons)

½ kg de carn de vedella per estofar

¼ de kg de carn magra de porc

¼ de kg de pit de pollastre

2 fetges de pollastre o conill

2 cervells de be

1 botifarra crua

2 cebes

2 tomàquets

1 pastanaga

30 g de mantega

¼ g de litre de llet

½ g copa de brandi

1 litre de beixamel*

50 g de formatge ratllat

oli, sal i pebre negre

1 capsa de pasta de canelons

Preparació

1r. Demana a la carnisseria que et tallin tota la carn a daus a punt de rostir

2n. Rosteix la carn en una cassola d'alumini, amanida amb sal, pebre i un raig d'oli. Deixa que s'enrosseixi i a continuació afegeix-hi la ceba tallada fina, els tomàquets tallats a daus i la pastanaga ratllada. Deixa-ho coure lentament, procurant que no es cremi, fins que quedi la carn ben flonja. Ho pots coure també al forn a 180º. Quan sigui gairebé cuit, afegeix-hi els cervellets, els fetges i la ½ copa de brandi.

3r. Quan ho treguis del foc ho pots passar tot per la màquina de picar perquè quedi ben fi.

4t. Torna-ho a passar al foc, a la cassola, amb un bon tall de mantega i ves-hi afegint llet fins que quedi una pasta homogènia, llavors rectifica-ho de sal i pebre

. Bull la pasta dels canelons durant 10 o 15 minuts amb aigua abundant, un raig d'oli i un grapadet de sal. Ves tirant la pasta a l'aigua d'una en una i procurant anar girant amb l'ajuda d'un cullerot l'aigua de dreta a esquerra perquè no s'enganxi. Quan la pasta sigui cuita, escorre-la i ruixa-la de seguida amb aigua freda.

. Posa un drap damunt el taulell i col·loca-hi la pasta de canelons. Reparteix-hi el farcit pel damunt, enrotlla els canelons i ves-los posant en una plata per anar al forn, ben untada amb mantega i una petita part de la beixamel. Acaba de cobrir els canelons amb la resta de la beixamel i escampa-hi el formatge ratllat pel damunt. Posa’ls al forn a gratinar fins que es daurin.

 

I a ara et preguntaràs..I la beixamel, què? Doncs per fer una bona beixamel et cal:

Ingredients:

1 litre de llet

60 g de mantega

60 g de farina

1 ceba petita

un pessic de nou moscada

sal i pebre blanc

Preparació de la beixamel:

1r.Per fer la beixamel, posa en una paella antiadherent la mantega i quan sigui fosa afegeix-hi la ceba, tallada molt fina. Deixa-la coure fins que sigui transparent, seguidament tira-hi la farina i ves remenant-ho de forma que es vagi coent fins que faci bombolletes.

2n.A continuació, afegeix-hi una mica de nou moscada, sal i pebre. Tot seguit ves-hi abocant la llet tèbia mentre ho vas remenant. Deixa-ho bullir a foc lent durant 10 minuts.

3r. Finalment, cola-la amb un colador xinès.

 

Bon profit i Bones Festes!

Dolors Abad, cuinera.

Comparteix: