Ara que ja han passat les festes nadalenques, molts de vosaltres pensareu "ara toca fer una mica de dieta" o "ara toca de depurar-se". Després d´'haver fet excessos a taula, el nostre cos necessita un descans i una alimentació més lleugera. Per poder-ho fer, us proposo una recepta d'una crema de verdures molt fàcil de fer i molt bona. Tots els ingredients tenen propietats depuratives i diürètiques. Podeu consumir aquesta crema varies vegades a la setmana. És un bé per al cos i un plaer per al paladar!
CREMA DEPURATIVA D’API I FONOLL AMB SHIITAKES
Ingredients:
- 2 porros
- 2 naps
- 1 fonoll
- 5 shiitakes secs
- 1 tros de 2 cm de gingebre
- Sal marina no refinada
- Oli de coco
- 1 fulla de llorer
- La pell ratllada de ½ llimona
- 100 ml de crema de llet vegetal
- Julivert fresc picat
Preparació:
- Posar els shiitakes en remull en un bol amb aigua calenta i reservar.
- Tallar els porros a mitges llunes i fer-los daurar en una cassola amb una cullerada d’oli de coco i un pessic de sal durant 15 minuts. Afegir el fonoll picat, els naps tallats a daus, el gingebre pelat, la fulla de llorer i un pessic de sal. Cobrir amb un fons d’aigua (es pot aprofitar l’aigua de remull dels shiitakes) i coure 15 minuts més.
- Treure el gingebre, la fulla de llorer i una part de l’aigua de cocció (servirà per ajustar la consistència de la crema). Afegir la crema vegetal i la pell de llimona. Batre fins que quedi una crema fina. Rectificar de sal si cal.
- Laminar els shiitakes i saltejar-los en una paella amb una cullerada d’oli de coco durant 5 minuts.
- Finalment, servir la crema amb els shiitakes i el julivert picat.
Bon profit!
Un article de Pili Borra, naturòpata especialitzada en nutrició.
