De vegades quan pensem a preparar un arròs ho veiem tot molt negre. Però fer un bon arròs no és tan difícil. Necessites temps, molt d’amor i pràctica! Així que et proposem una recepta perquè vagis començant: arròs negre de calamar i carxofa
Ingredients
- 2 carxofes
- 160 grams de calamars tallats a daus
- 160 grams d’arròs bomba (2 tasses de cafè de les petites)
- Ceba negra
- Tomàquet ratllat
- Picada d’all i julivert
- Oli i sal
Preparació
- Primer escaldem les carxofes.
- Després marquem les carxofes en la mateixa cassola en la qual farem l’arròs i les retirem.
- Fem un sofregit de camalar també a la mateixa cassola.
- Quan el sofregit està cuit hi afegim vi de Jerez, una cullerada de ceba negra, una cullerada de tomàquet ratllat i la picada d’all i julivert.
- Quan ja el tenim ben reduït, hi afegim l’arròs bomba.
- Anacarem l’arròs, que vol dir sofregir el gra fins que tingui el color d’una perla (amb un punt transparent, que no quedi daurat).
- Un cop anacarat l’arròs, afegim un litre de caldo de peix, que haurem barrejat prèviament amb la tinta (amb un sobre de tinta de calamar en tens prou).
- Ho deixem coure entre 18 i 20 minuts.
- Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció, hi afegim les carxofes a sobre (que quedi bonic).
- Per acabar pots afegir-hi uns punts d’allioli suau a l’arròs.
El consell del xef:
El sofregit és el secret d’un bon arròs. Si perdem una estona a fer-lo a poc a poc i ben caramel·litzat, és un èxit assegurat.
I ja ho tenim.
Bon profit!!!!
Una recepta de l'equip del Celler d’en Toni, Marcel Besolí i Guille Plana
