Recepta: Magdalenes amb nata

Recepta: Magdalenes amb nata

El dia que vam tastar aquestes magdalenes l’equip d’Andorra Difusió vam tenir clar que havíem de compartir la recepta amb tu perquè fossis tan feliç com nosaltres. Apunta!

Ingredients

  • 350 grams de farina
  • un sobre de llevat tipus Royal (16 g)
  • 4 ous mitjans
  • 150-250 g de sucre al gust
  • ratlladura de llimona
  • 100 g de nata per cuinar o per muntar
  • 250 g d’oli de girasol
  • Sucre blanc per espolsar per sobre

Què necessites

  • Mànega pastissera
  • Càpsules per a magdalenes (24 unitats)
  • Motllo metàl·lic per a magdalenes

Preparació

  1. Tamisar la farina i el llevat. És a dir, passar-los per un col·lador per treure els grumolls.
  2. Posem aigua a bullir i en un bol barregem els ous i el sucre. Quan l’aigua bulli, col·loquem el bol sobre la cassola i muntem els ous i el sucre amb una batedora de varetes elèctrica durant 7 minuts aproximadament.
  3. Retirem el bol del bany maria i hi incorporem la ratlladura de llimona (és opcional). A continuació batem durant 6 minuts més.
  4. Afegim la nata i l’oli de girasol i batem tres minuts més.
  5. Afegim la farina i el llevat i ho barregem tots amb moviments envolvents (de baix cap a dalt).
  6. Preescalfem el forn a 230 graus a dalt i a baix.
  7. Repartim la massa pels motllos amb una cullera per servir gelats (t’estalviaràs els problemes de la mànega pastissera). Omplim els motllos fins a 3/4 , no fins a dalt perquè aquestes magdalenes pugen molt.
  8. Deixem reposar la massa 10 minuts, el temps que triga a escalfar-se el forn.
  9. Un cop passat aquest temps, espolsem les magdalenes amb una mica de sucre.
  10. Baixem la temperatura del forn a 210 graus i enfornem les magdalenes entre 13 i 15 minuts (dependrà del forn).

Si tens thermomix

La preparació és molt similar però adaptada a aquest robot de cuina.

  1. Tamisa en el got de farina amb el llevat. Programa la Thermomix 30 segons a velocitat 3.
  2. Posa la papallona en les fulles. Posa-hi els ous i el sucre 7 minuts a 37 graus i velocitat 3.
  3. Afegeix la ratlladura de llimona (recorda que és opcional) i sense escalfar programa 6 minuts a velocitat 3.
  4. Afegeix la nata i l’oli de girasol, barreja 3 minuts a velocitat 2.
  5. Sense la papallona afegeix la farina i el llevat que has tamisat prèviament. A continuació barreja amb l’espàtula i programa 5 segons a velocitat 6. I a partir d'aquí, les passes són les mateixes
  6. Repartim la massa pels motllos amb una cullera per servir gelats (t’estalviaràs els problemes de la mànega pastissera). Omplim els motllos fins a 3/4 , no fins a dalt perquè aquestes magdalenes pugen molt.
  7. Deixem reposar la massa 10 minuts, el temps que triga a escalfar-se el forn.
  8. Un cop passat aquest temps, espolsem les magdalenes amb una mica de sucre.
  9. Baixem la temperatura del forn a 210 graus i enfornem les magdalenes entre 13 i 15 minuts (dependrà del forn).

I llestos! Quan surtin del forn, a gaudir-les!

Recepta i fotografies de Viviana Besolí. productora i pastissera aficionada.

Comparteix: