Ingredients
- 350 grams de farina
- un sobre de llevat tipus Royal (16 g)
- 4 ous mitjans
- 150-250 g de sucre al gust
- ratlladura de llimona
- 100 g de nata per cuinar o per muntar
- 250 g d’oli de girasol
- Sucre blanc per espolsar per sobre
Què necessites
- Mànega pastissera
- Càpsules per a magdalenes (24 unitats)
- Motllo metàl·lic per a magdalenes
Preparació
- Tamisar la farina i el llevat. És a dir, passar-los per un col·lador per treure els grumolls.
- Posem aigua a bullir i en un bol barregem els ous i el sucre. Quan l’aigua bulli, col·loquem el bol sobre la cassola i muntem els ous i el sucre amb una batedora de varetes elèctrica durant 7 minuts aproximadament.
- Retirem el bol del bany maria i hi incorporem la ratlladura de llimona (és opcional). A continuació batem durant 6 minuts més.
- Afegim la nata i l’oli de girasol i batem tres minuts més.
- Afegim la farina i el llevat i ho barregem tots amb moviments envolvents (de baix cap a dalt).
- Preescalfem el forn a 230 graus a dalt i a baix.
- Repartim la massa pels motllos amb una cullera per servir gelats (t’estalviaràs els problemes de la mànega pastissera). Omplim els motllos fins a 3/4 , no fins a dalt perquè aquestes magdalenes pugen molt.
- Deixem reposar la massa 10 minuts, el temps que triga a escalfar-se el forn.
- Un cop passat aquest temps, espolsem les magdalenes amb una mica de sucre.
- Baixem la temperatura del forn a 210 graus i enfornem les magdalenes entre 13 i 15 minuts (dependrà del forn).
Si tens thermomix
La preparació és molt similar però adaptada a aquest robot de cuina.
- Tamisa en el got de farina amb el llevat. Programa la Thermomix 30 segons a velocitat 3.
- Posa la papallona en les fulles. Posa-hi els ous i el sucre 7 minuts a 37 graus i velocitat 3.
- Afegeix la ratlladura de llimona (recorda que és opcional) i sense escalfar programa 6 minuts a velocitat 3.
- Afegeix la nata i l’oli de girasol, barreja 3 minuts a velocitat 2.
- Sense la papallona afegeix la farina i el llevat que has tamisat prèviament. A continuació barreja amb l’espàtula i programa 5 segons a velocitat 6. I a partir d'aquí, les passes són les mateixes
- Repartim la massa pels motllos amb una cullera per servir gelats (t’estalviaràs els problemes de la mànega pastissera). Omplim els motllos fins a 3/4 , no fins a dalt perquè aquestes magdalenes pugen molt.
- Deixem reposar la massa 10 minuts, el temps que triga a escalfar-se el forn.
- Un cop passat aquest temps, espolsem les magdalenes amb una mica de sucre.
- Baixem la temperatura del forn a 210 graus i enfornem les magdalenes entre 13 i 15 minuts (dependrà del forn).
I llestos! Quan surtin del forn, a gaudir-les!
Recepta i fotografies de Viviana Besolí. productora i pastissera aficionada.