Les receptes mar i muntanya solen ser un èxit assegurat. I si, a més, combinem dos productes de qualitat com són el pollastre de pagès i les gambes vermelles o els escamarlans, ens queda un plat de cuina mediterrània molt típic, de proximitat i amb productes de casa (menys les gambes, que si són de Palamós i no de Tristaina, molt millor). T'expliquem com preparar-lo.
Ingredients
- 1 pollastre sencer de pagès
- 4 o 5 escamarlans o gambes
- 1 ceba gran
- 1 porro
- Tomàquet fregit
- Llorer
- Brou de peix (fumet amb gambes i crancs)
- Sal
- Pebre
- Picada catalana (avellanes, ametlles, galetes, pa sec, all, julivert, anís i un raig d’oli verge extra).
Preparació
- Fem un fumet amb els caps de les gambes i els crancs. Reservem
- Desossem el pollastre i l’enfarinem. El podem fregir, rostir al forn o a la paella. Reservem
- Fem un sofregit amb ceba, porro i llorer. Un cop cuit, afegim tomàquet fregit (fet a casa) i mullem amb el fumet.
- Afegir el pollastre, deixar coure i retirar quan estigui cuit.
- Triturar la salsa, colar, afegir la picada catalana i deixar-ho lligat.
El consell del xef:
Abans de començar a fer el sofregit es poden marcar els escamarlans o les gambes en la mateixa paella en què es faci el guisat.
Una recepta de l'equip del Celler D'en Toni, Marcel Besolí i Guille Plana