Recepta: pasta de blat sarraí amb tomàquets confitats i ricotta

Recepta: pasta de blat sarraí amb tomàquets confitats i ricotta

T'oferim una gustosa i saludable recepta que dona una volta a les tradicionals elaboracions que tenen la pasta com a base. Apunta!

Ingredients (una ració):

  • 60g de pasta de blat sarraí o de fajol (en aquest cas, s’ha escollit el format de macarrons): es tracta d’una poligonàcia (també considerat com un pseudocereal) que no conté gluten, és ric en proteïnes i conté minerals i antioxidants.
  • una ceba
  • un carbassó
  • tomàquets confitats en oli – preferiblement d’oliva verge extra- (es poden comprar ja confitats o coure al forn a foc lent amb una bona base d’oli d’oliva verge extra, uns grans d’all i herbes provençals diverses)
  • formatge ricotta
  • tàperes
  • pipes de gira-sol
  • panses de Corinti
  • pebre
  • sal
  • oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Bull entre 7 i 10 minuts els 60 grams de macarrons de blat sarraí i un cop bullits, aparta’ls i cola amb un raig d’oli perquè no s’enganxin.
  2. Salteja el carbassó tallat a dauets i la ceba tallada a juliana amb una mica d’oli d’oliva verge extra i un polsim de sal fins que la barreja quedi color daurat.
  3. Emplata: en un plat fons posa com a base els macarrons. A continuació aboca-hi el saltejat de verdures i per sobre talla a trossets un parell de tomàquets confitats. Reparteix un grapat de pipes de gira-sol i de panses de Corinti i al damunt de tot, posa-hi una cullerada de formatge ricotta i al cim del plat, un parell de tàperes.
  4. Per arrodonir-ho tot, amaneix amb un raig d’oli d’oliva verge extra o l’oli de la conserva dels tomàquets, un polsim de sal i una mica de pebre negre.

I ara, a tastar-ho i a gaudir-ho!

Una recepta de Laura Cugat, periodista amb especial atenció a les temàtiques socials i apassionada de la gastronomia i els petits detalls.

Comparteix: