Ingredients:
80g de farina
200g de sucre
200g de mantega
150g de xocolata negra per a pastisseria
40g de nous pelades
4 ous
Preparació
- Posem la mantega i la xocolata negra al bany maria.
- Separem les clares i els rovells dels 4 ous.
- Comencem a muntar les clares perquè vagin agafant volum. Ho podeu fer amb una batedora de mà o a màquina.
- Quan la clara ja té un color més blanquinós, li comencem afegir a poc a poc el sucre sense parar de batre.
- Un cop ja tenim el sucre desfet, tirem els rovells i els batem fins que tingui un color groc clar tota la barreja.
- Quan tinguem desfeta la mantega i la xocolata, la podem incloure amb les clares i barrejar-ho tot. Ho podeu fer amb la batedora o una llengua però amb molt de compte que no baixi el volum aconseguit prèviament.
- Ara toca afegir la farina. Per fer-ho, la passarem primer per un colador fi.
- Finalment, triturarem les nous i les afegirem a la massa.
- Posarem la massa en un motlle allargat i al forn durant 40 minuts a 180º C amb calor per d’alt i per baix i vent.
- Perquè quedi esponjós, comprovarem amb un escuradents com està fet per dins, ha de quedar humit però sense xocolata.
- El deixem refredar una mica i a gaudir-ne amb una bola de gelat de vainilla!
I ara a gaudir-lo!!
Una recepta de Xavi Ramon, informàtic i pastisser en el seu temps lliure.