Recepta: com preparar una bona escudella

Recepta: com preparar una bona escudella

És temporada d'escudelles, un dels plats més tradicionals d'Andorra que ens ve especialment de gust els dies de més fred. Les germandats d'escudellaires del país les preparen al gener per Sant Antoni i Sant Sebastià, esdeveniments populars que aquest any s'han hagut de suspendre per la Covid-19. T'expliquem com fer-la a casa.

Ingredients per a una escudella per a 4 persones:

  • 1/4 de col
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • 1 nap
  • 3 patates vermelles
  • 1 troç de jarret de vedella
  • 1 cuixa de gallina
  • 4 pilotes de carn
  • 1 orella de porc
  • 150g de cigrons
  • 150g de mongeta
  • fideus gruixut
  • butifarra blanca
  • butifarra negra
  • 1 troç de costella de vedella

Preparació

  1. Un dia abans de cuinar posem tota la carn en aigua i la dessagnem perquè el brou quedi blanc.
  2. En una cassola gran posem la carn i la cobrim amb aigua neta. La cocció serà de prop de 3 hores.
  3. Fem bullir la verdura durant 1,5-2h.
  4. Les llegums les posem per separat en cassoles diferents i les bullim una hora fins que estiguin toves.
  5. Es recomana retirar el greix del caldo animal, un cop fet, perquè l’escudella quedi més lleugera.
  6. Un cop hem fet aquests tres passos, ho barregem tot en una mateixa cassola i hi afegim les pilotes, la botifarra negra i la blanca.
  7. Una vegada estigui tot esmicolat, rectifiquem la sal i ja la tenim a punt per servir.

Bon profit!

 

**Un recepta de l'Hotel Coma per al programa La Rotonda d'ATV.

Comparteix: