Recomanacions de llibres: "La mecànica de l'aigua", "Explica-m'ho" i "El intruso"

Recomanacions de llibres: "La mecànica de l'aigua", "Explica-m'ho" i "El intruso"

És un plaer pels llibreters que ens deixin un espai on poder recomanar una petita selecció de llibres que pel motiu que sigui ens han agradat tant que tenim ganes de compartir-los amb tothom. Sobretot esperem que agradin a qui hagin d’agradar… sabem que a tothom és impossible i això ens encanta, perquè demostra que hi ha varietat, opinions diferents, gustos diferents…

La mecànica de l’aigua, Silvana Vogt. Edicions de 1984, 2016

És un plaer també, estrenar-nos en aquest blog recomanant la lectura de La mecànica de l’aigua, un llibre meravellosament ben escrit, en el qual es respira l’amor per la literatura pels quatre costats i és que no pot ser d’una altra manera si tenim en compte que l’autora, la Silvana Vogt, és també llibretera a Sant Just Desvern i algú vinculat al món dels llibres des de fa un bon grapat d’anys.

En aquest cas, s’estrena ella també com a autora, perquè aquest és el seu primer llibre publicat, i s’estrena a més en català, que no és poca cosa si tenim en compte que és argentina.

Una pregunta: seríeu capaços de deixar el vostre país perquè no hi podeu trobar el llibre que voleu? Aquesta és una de les raons per les quals la Vera, la protagonista d’aquesta història deixa la seva Argentina natal (en ple “corralito”) per anar-se’n a Barcelona, amb el seu inseparable gos Kantiano (busqueu-hi la referència filosòfica i encertareu) i una brúixola que sempre assenyala el sud. A través de les pàgines d’aquest llibre anirem coneixent les experiències que conformen la seva vida, i a través de les quals es van descrivint les relacions humanes que acaben fent que la vida sigui d’una manera i no d’una altra. Relacions importants també per a les persones solitàries, com la mateixa Vera o l’Eliseu, l’altre protagonista de la història, l’editor de renom que decideix donar una oportunitat a la columnista argentina, el mestre...

Una autobiografia novel·lada? Potser sí, potser no, però sigui com sigui, és l’oportunitat de viure de prop una vida ben interessant molt ben descrita i que enganxa, i que com l’aigua, que per més obstacles que trobi sempre acaba passant i seguint el seu curs.

 

Explica-m'ho : 101 preguntes fetes per nens i nenes sobre un tema apassionant, Katharina von der Gathen; il.lustrat per Anke Kuhl. Takatuka, 2016

La segona recomanació es titula Explica-m’ho, tan clar i directe com el seu contingut. Un llibre editat en format de bloc que neix de les preguntes fetes per diferents nens i nenes de tercer i quart de primària sobre la sexualitat. I el millor? Hi dóna respostes! L'autora, Kaharina von der Gathen, va estar treballant diversos anys amb nens i nenes d'aquestes edats i els va proposar que anotessin totes les preguntes que se'ls acudissin sobre l'amor, el sexe, la pubertat, el cos... i els va oferir posar-les en una capsa sense escriure-hi el nom, amb la promesa això sí, que les respondria totes.

La selecció de les preguntes més destacades amb les seves respostes es presenta en aquest llibre de manera informal, amb unes il·lustracions divertides i clares, clares com ho són les preguntes i respostes d'un tema tan quotidià i que al mateix temps ens costa tant de tractar, sobretot si n'hem de parlar amb els petits i els joves.

El llibre està recomanat a partir de 8 anys i per a totes les edats, el podeu començar a llegir per on vulgueu sols o acompanyats, i estem segures que no us deixarà gens indiferents.

 

El intruso / Bastien Contraire. Libros del Zorro Rojo, 2016

I la darrera recomanació és un llibre - joc visualment molt impactant. Utilitzant  només dues tintes, l’il·lustrador en treu tres colors (el magenta, el verd i la combinació entre ambdós) que aconsegueixen atreure la nostra curiositat i atenció, convidant-nos a petits i grans a fer un exercici d’agudesa visual molt divertit.

El joc ens proposa buscar enmig de totes les il·lustracions de la mateixa "família", presentades a doble pàgina, un intrús, un element que no pertany a la resta però que sovint s’hi assembla molt.

És d’aquells llibres que pots obrir més de cent vegades i encara hi trobaràs un detall, una curiositat que et sorprendrà... Sincerament, fes-hi una ullada que val molt, molt la pena, i a més a més és un llibre que no té edat!

I per si encara no n’estàs convençut, el mateix llibre et proposa dues plantilles per tal que puguis jugar a ser Bastien Contraire, el creador d’aquest llibre,  aprofitant la tècnica que ha utilitzat ell mateix. Apa, a posar-te a prova i gaudir-ne!

Un article de l'Anna, la Maria i la Gemma, de la Llibreria La Puça

Comparteix: