Aquests dies que fa tant de fred i que passem més temps a casa, la cuina pot ser una bona opció per entrenir-nos i també per compartir temps en família. Per això et proposem una recepta amb uns resultats per llepar-te els dits. Fem un carrot cake!
El carrot cake o pastís de pastanaga en el llenguatge de tota la vida s'ha posat molt de moda. I la veritat és que és boníssim. Vols saber com preparar-lo? Apunta:
Ingredients:
- 325 grams de farina de rebosteria
- 2,5 culleradetes de llevat en pols (tipus Royal)
- 1,5 culleradetes de bicarbonat sòdic
- 2 culleradetes de canyella en pols
- 125 grams de nous
- 400 grams de pastanaga
- 5 ous
- 300 grams d'oli de girasol
- 300 grams de sucre
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla (ha de ser extracte, no aroma)
- 1 culleradeta de sal
Preparació:
- Preescalfar el forn a 180º
- Picar les nous i reservar-les
- Pelar i ratllar les pastanagues i reservar-les
- En un bol gran barregem la farina, el bicarbonat, el llevat i la sal i reservem
- Batre els ous amb el sucre amb una batedora elèctrica (5 minuts aprox) fins aconseguir una crema suau i molt espumosa
- Afegir l'oli, la vainilla i tornar a batre
- Incorporar poc a poc els ingredients secs (farina, bicarbonat, llevat i sal) i batre fins que la massa sigui homogènia
- Incorporar la pastanaga, les nous i tornar a batre
- Bolcar la massa en un motlle untat amb mantega (fem servir un motlle per bunt cake, és a dir, amb un forat al mig)
- Enfornar entre 55 minuts i 1h o fins que al punxar el pastís amb un escuradents ens surti net
- Un cop cuït, esperem 10 minuts i el desmotllem sobre d'una reixeta
El punt fort de la recepta és la cobertura. Així és com es prepara:
La cobertura
Necessites:
- Una tarrina de 200 grams de formatge per untar (tipus philadelphia)
- 100 grams de sucre glaç
- 200 ml de nata per muntar
Com fer-la:
- Muntem la nata (secret: la nata ha d'estar molt freda -la pots posar al congelador quan comencis a fer el pastís i el bol també)
- A part batem el formatge amb el sucre
- Ho barregem tot i decorem el pastís sense mesura.
Bon profit!!
Una recepta de Viviana Besolí, productora i pastissera aficionada
PD: Per qualsevol dubte, pots compartir la teva pregunta a les nostres xarxes.
