Jaume Tomàs aplicarà el seny a les places d'universalitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ja treballa com a responsable del nou Comitè Tècnic del COA que haurà de tractar les mínimes per representar el país en les futures cites olímpiques. Vinculat des de fa més de tres dècades al món del bàsquet, com a entrenador i gestor, Jaume Tomàs arriba amb l'objectiu de treballar i defugir les polèmiques.

Xavier Espot Miró li va proposar dirigir el nou Comitè Tècnic l'estiu passat, mesos abans d'accedir a la presidència del COA, i Jaume Tomàs no s'ho va pensar gaire perquè "és un honor, una il·lusió, també sé que és complicat". El seu rol, com a pont entre el Comitè Olímpic, el Ministeri d'Esports i les federacions serà cabdal per obrir una nova etapa.

Sobre l'ús de les places d'universalitat, el coordinador de la base del MoraBanc i secretari de la Federació de Bàsquet diu que s'ha d'aplicar el sentit comú.

"Intentar equilibrar una mica la balança amb més treball, més consideracions, més diàleg i més sentit comú".

Jaume Tomàs, president del Comitè Tècnic del COA

S'obre un nou cicle olímpic, amb l'horitzó posat a Los Angeles 2028, i vol girar full a les polèmiques del passat. El seu càrrec al COA no serà remunerat. El primer repte al capdavant del nou Comitè Tècnic seran els Jocs dels Petits Estats de l'any vinent.

La Federació d'Atletisme, a favor del Comitè Tècnic

Precisament, qui s'ha mullat al voltant de la creació d'aquesta comissió tècnica i de les places d'universalitat és el president de la Federació d'Atletisme, Josep Maria Missé. El mandatari veu amb bons ulls la implementació d'aquest nou filtre.

"Pervertim el debat quan sotmetem la decisió a un plenari. Si s'executen les places d'universalitat i en quins mínims és una responsabilitat entre l'atletisme i el COA. La resta d'esports hi tenen poc a dir."

Josep Maria Missé, president de la Federació d'Atletisme

Informa: Joan López-Joel Romero

Imatges: Fernando Montero

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.