Les jornades professionals de l’Andorra Taste s'acaben amb un acte a Grandvalira. Però ha estat el Prat del Roure el punt neuràlgic que ha acollit, des de dimecres, les xerrades i les classes impartides per cuines de renom d’arreu del món.
La tercera edició ha tingut com a protagonista la cuina nòrdica, amb la presència de tres xefs amb estrella Michelin. També ha estat molt present la sostenibilitat i la cuina de muntanya, d’altura i més tradicional. A més, s’ha fet un homenatge a la trajectòria de Carme Ruscalleda, l’única dona amb set estrelles Michelin. Aquests dies hem pogut parlar amb alguns cuiners que ens han explicat com treballen aquests conceptes.
"Si parlem de cuina nòrdica és la idea d'obtenir els ingredients locals. Crec que és una de les coses més importants en la sostenibilitat, perquè es tracta de gaudir les coses que tens quan les tens, en lloc de portar-les d'arreu del món."
Søren Selin, xef a AOC de Copenhage
"Al meu restaurant el que vull posar també en valor és el treball de les dones i els homes de muntanya. És un territori molt ric en productes i cultura, profundament arrelat a la terra. M'agradaria fer viatjar als meus clients, al més profund d'aquest territori a través de la cuina".
Jean-Rémi Caillon, xef a Alpage de Courchevel
Amb la cloenda de les jornades professionals, comença la part més popular de l’Andorra Taste. A partir d’aquest divendres a la tarda, en aquesta zona del Prat del Roure d’Escaldes hi haurà una vintena de propostes de restaurants del país, a més de diferents activitats per a tots els públics. S’espera poder superar les 32.000 consumicions de l’edició anterior, però caldrà estar molt atents al temps.
Informa: Pilar Candel
Imatges: Èric Mompel
Comparteix: