Pandèmia en salut mental entre els joves

www.andorradifusio.ad

L'Associació en Defensa dels Joves en Risc considera que hi ha una pandèmia en salut mental entre els joves. Per fer front a aquesta problemàtica proposen trobar alternatives a la medicació.

Les dades són molt similars a les de l'any passat però les associacions alerten que no s'ha d'abaixar la guàrdia. I és que només el 28% dels adolescents afirma no haver tingut mai cap símptoma de depressió.

Des de l'Associació en Defensa dels Joves en Risc, Sandra Cano creu que s'hauria de potenciar la figura de l'educador de carrer i apunta que falten especialistes, una problemàtica que no només afecta Andorra. "Treballar les emocions a les escoles o a on sigui, l'esport, els hàbits alimentaris... Intentar buscar altres coses ja que no tenim aquests especialistes".

A més, assenyalen que s'ha d'evitar la medicació sempre que sigui possible. "De fet hi ha molts metges, psicòlegs i psiquiatres que van en aquest sentit. Hi ha casos que se'ls ha de medicar però no tot ha de passar per la pastilla".

I des d'una altra associació, la de famílies de l'Escola Andorrana, creuen que davant aquestes dades el que necessiten els docents i els pares és més formació.

"A les famílies ens costa segurament detectar segons quines necessitats o conductes dels nostres joves. Des de l'escola s'ha de fer un reforç molt important formant els nostres mestres i treballar conjuntament tots els ens possibles".

Mireia Muñoz, AMPAEA

Informa: Caterina Vidal

Imatges: Èric Mompel

Comparteix:

Els comerciants de CBD demanen reformar la legislació andorrana La marxa enrere de Mònaco amb l'acord d'associació, sense conseqüències en ser de mutu acord amb la comissió europea