El saldo de les accions d'EMAP de la Massana permetrà el 2027 alliberar 1 milió d'euros

www.andorradifusio.ad

La Massana tanca l'exercici econòmic del 2022 amb un superàvit de 5 milions d'euros. Les accions d'EMAP segueixen el seu curs, amb un saldo actual de 6 milions, que permetrà, en 4 anys, alliberar-ne un milió. A més, el comú ha aprovat les obres de remodelació de la plaça de la Ciutadania.

El comú de la Massana tanca el resultat pressupostari del 2022 amb un superàvit de 5 milions d'euros, 4 dels quals ja estan reconduïts per a inversions inacabades de l'exercici anterior. Per tant, el superàvit real és d'aproximadament un milió d'euros. El pressupost inicial es va aprovar per 15.781.184€ i s'ha liquidat per 22.868.000€. Aquesta diferència es deguda sobretot per les inversions, que han estat finalment el doble del previst, i de l'augment del 40% dels ingressos. 

Pel que fa a les accions preferents d'EMAP, actualment el saldo pendent de recompra se situa gairebé en 6 milions d'euros en un termini de 4 anys. Jordi Areny, conseller de Finances, assegura que la recompra es troba en línia amb les previsions i apunta que el 2014 i 2015 es va fer una recompra extra. A més, insisteix en què a partir del 2027 s'alliberarà un milió i mig d'euros en el pressupost comunal que permetrà fer inversions addicionals a la parròquia. 

A la sessió ordinària del comú, s'ha aprovat la modificació integral de la plaça de la Ciutadania per un import de gairebé 500.000 euros. Les obres consistiran en el canvi del paviment actual, la impermeabilització i l'eliminació de les escales. El projecte estava ja sobre la taula el 2019, però el cost era massa elevat. Tot i això, la cònsol menor, Eva Sansa, assegura que el projecte "anirà a mínims" per poder portar a terme les obres i que no es disparin els preus.

A més, s'ha aprovat un crèdit extraordinari de 15.000 euros per dotar a l'organització del festival Contradans de més recursos, ja que la partida pressupostària era insuficient. L'edició d'enguany es celebrarà a Ordino, mentre que la del 2024 es farà a la parròquia. 

Finalment, el comú també ha aprovat un suplement de crèdit de 17.000 euros per finançar una retroexcavadora per la realització de tasques viàries i de via pública.

Informa: Neus Vila
Imatges: Baltasar Borra

Comparteix:

Hibernation tanca el cap de setmana amb 8.200 assistents Acció confia en poder ser clau al Consell General