Les coses de la Martina

Comparteix:

Les coses de la Martina: La Martina i el Vallineu

Les coses de la Martina és la primera sèrie d'animació infantil produïda íntegrament per RTVA. És una creació del Club Piolet i s'ha estrenat amb motiu del programa 3.500. 

La Martina és una nena de 5 anys curiosa i activa,  i amb ella viurem aventures de tot tipus amb l'objectiu de transmetre valor fonamentals per l'educació dels infants com l'amistat, la solidaritat, la responsabilitat i la seguretat en un mateix. 

També ens dona consells d'estalvi energètic amb el Pau Pampalluga, de FEDA, i ens explica com actuar davant casos de risc amb el Vallineu, la mascota de Protecció Civil. 


 • La Martina i el Vallineu: Altes temperatures

  El Vallineu, la mascota de Protecció civil, explica a la Martina i al seu pare Jordi quines mesures cal prendre en dies en què fa molta calor. Els recomana fer tot el possible per estar frescos, com beure aigua, dutxar-se, abaixar les persianes i engegar l'aire condicionat.

 • La Martina i el Vallineu: Prevenir incendis forestals

  El Vallineu explica a la Martina quines són les mesures que s'han de prendre per no provocar un incendi al bosc quan hi anem a fer una barbacoa. Per exemple, és convenient tenir una cubell d'aigua preparat abans d'encendre el foc i sempre, sempre, fer-ho als llocs preparats per a cuinar i quan no hi ha avís per risc elevat d'incendis.

 • La Martina i el Vallineu: Els petards

  La Martina ho té tot a punt per sortir de revetlla. Però no sap que els petards s'han de tirar amb molta cura, i tenint en compte algunes precaucions. Per sort, el Vallineu, li explica com ho ha de fer.

 • La Martina i el Vallineu: Tempestes

  La Martina i el Vallineu, la mascota de Protecció Civil, ens expliquen quines precaucions hem de prendre quan s'acosta una tempesta per no prendre mal i que no se'ns espatlli res. Ens aconsellen tancar portes i finestres perquè els llamps viatgen pels corrents d'aire, desconnectar tots els aparells elèctrics, no dutxar-se i no parlar per telèfon fix durant la tempesta, ja que els llamps també poden circular per l'aigua i el cable telefònic. 

 • La Martina i el Vallineu: Precaució a la muntanya

  La Martina i el Vallineu, la mascota de Protecció Civil, ens expliquen com ens hem de preparar per anar a la muntanya. Ens recomanen comprovar la previsió del temps, no oblidar-nos del mapa, l'aigua, el menjar, i altres coses imprescindibles a la motxilla. A més, ens expliquen com funciona l'Alpify, l'app que envia als bombers la nostra localització en cas de problemes. Per cert, si vas a la muntanya, no oblidis avisar algú dels teus plans, és el més important!

 • La Martina i el Vallineu: Baixes temperatures

  La Martina i el Vallineu, la mascota de Protecció Civil, ens expliquen com ens hem de preparar pel fred. Ens recomanen comprovar que la calefacció funcioni i tingui combustible, tenir menjar ric en calories, un catakit per a qualsevol incident i un transistor amb piles per escoltar les notícies si marxa la llum. També ens aconsellen tenir el cotxe equipat i abrigar-nos bé. 

 • La Martina i el Vallineu: Com actuar en grans concentracions

  La Martina, el Vallineu i el Groguet van al concert del seu grup preferit de música. Hi ha molta gent, i el Vallineu els explica quines mesures s'han de prendre en un lloc on hi ha grans concentracions de persones. Han de saber on són les sortides d'emergència, portar una ampolla d'aigua i portar una fitxa amb les nostres dades i ell número de telèfon dels pares. 

 • La Martina i el Vallineu: Nevades

  El Vallineu explica a la Martina i tota la família, què s'ha de fer quan hi ha nevades molt intenses que poden acomular grans gruixos de neu. Els aconsella no sortir de casa si no és imprescindible i estar informats de l’evolució del temps.

 • La Martina i el Vallineu: Inundacions

  La Martina i el Vallineu, la mascota de Protecció Civil, expliquen les precaucions que s'han de tenir quan es preveuen fortes pluges, que poden comportar inundacions. Junts preparen el "catatkit", amb menjar, aigua, llanterna, diners, medicaments... i tot el que diu al web de Protecció Civil. Recorden treure l'aigua, el gas i la llum, així com tenir el telèfon mòbil carregat. Però estan tranquils, perquè escolten les notícies per la ràdio i estan sempre preparats pel que pugui passar!

 • La Martina i el Vallineu: Pla familiar per a casos d'emergència

  Amb aquests primers consells estrenem un nou espai que la Martina comparteix amb el Vallineu, la mascota de Protecció Civil. Junts ens expliquen que totes les cases han de tenir un pla familiar previst per a casos d'emergència perquè tots sàpiguen què han de fer si es dona la situació. També cal tenir a punt el Catakit, una motxilla on hi ha d'haver tot el necessari per sobreviure durant tres dies, com aigua, menjar, medicaments i telèfons.

Facebook

Twitter